Veszélyben a nyugati demokrácia

2024. január 02. 22:00

A baloldal szerint csak akkor szabad a választás, ha ők nyernek.

2024. január 02. 22:00
Kaszab Zoltán
vasarnap.hu

„Más és más eszközökkel tehát, de Európa-szerte azt látjuk, hogy veszélyben vannak a demokratikus intézmények, hiszen a baloldal szerint csak akkor szabad a választás, ha ők nyernek. Ami viszont igazán veszélyes és amit a lengyel példa mutat, hogy amikor végül hatalomra kerülnek, azt gondolják, hogy bármit megtehetnek a demokrácia jegyében.

A baloldal ugyanakkor még itt sem áll meg és az Egyesült Államokban még egy lépéssel tovább megy. Látva ugyanis azt, hogy semmilyen áskálódása, ügyeskedése nem tudja eltántorítani a szavazókat attól, hogy az általuk preferált jelöltet válasszák, egyszerűen az adott személy indulását próbálja meg megtiltani. Így járt Donald Trump, aki pártján belül is az előválasztás toronymagas esélyese és minden felmérés szerint simán legyőzi Joe Bident a novemberi elnökválasztáson.

Colorado és Maine államban a baloldal úgy vágta át a gordiuszi csomót, hogy egyszerűen törölte Trumpot a szavazólapról.

Előbbi államban végül megváltoztatták ezt a döntést, de biztos vagyok benne, hogy ezzel a szellemet már kiengedték a palackból. A következő hónapokban így ez lesz a jobboldal gáncsolásának legfőbb iránya, hogy hogyan tudják elérni azt, hogy a népszerű erők el se tudjanak indulni a választáson. Persze mindezt a demokrácia jegyében. Úgy, hogy valójában nincs annál antidemokratikusabb, amikor a választót a választás lehetőségétől fosztják meg. Mindez pedig azt jelenti, hogy a patrióta erőknek nagyon résen kell lenniük a júniusi Európai Parlamenti választások előtt, mert jól látszik, hogy a baloldal mindent megtesz azért, hogy a sikerüket megakadályozza.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. január 10. 23:48
Fasszopók!
gontrai
2024. január 06. 16:39
Szerencsére a magyar már nincs, mert nincs.
Tiszafa
2024. január 05. 09:54
Hát ha ez demokrácia...? Szerintem ez a legmocskosabb balliberális internacionalista diktatúra, ahol akinek más a véleménye, az bármi áron de pusztuljon.
Lajoss
2024. január 03. 19:45
Lengyelországban győztek a fiatalok,az írástudók…irigylem őket, és minden tiszteletem az Övéké! ❤️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!