Őrület: már NATO-tagok is fenyegetik Magyarországot

2024. március 18. 08:54

Egyes NATO-tagok szerint veszélyt jelentenek a magyar-orosz kapcsolatok, Donald Trump viszont úgy véli, a szerződéseket semmibe vevő nemzetek okoznak igazán nagy károkat.

2024. március 18. 08:54

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

***

A NATO tagjai figyelmeztették Magyarországot, hogy veszélyes az a közeli viszony, amelyet Oroszországgal ápol – írja a Reuters.

A lap David Pressmant, az Egyesült Államok szélsőségesen magyarellenes budapesti nagykövetét idézte, aki szerint

nem lehet figyelmen kívül hagyni azokat a biztonsági veszélyeket, amelyek a magyar kormány viselkedése folytán kialakultak.

Az amerikai elnöki pozícióért újra ringbe szálló, és esélyesnek tartott Donald Trump ezzel szemben azt mondta, azok az országok jelentenek veszélyt a NATO-ra, amelyek nem hajlandók betartani a szerződéseket, és nem költenek GDP-arányosan legalább 2 százalékot a hadiiparra. A 31 országból 11 tartja be a „játékszabályokat" – Magyarország közöttük van.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Laci DACH
2024. március 21. 17:05
Igen, a magyar kormány és Orbán Viktor a NATO 27 országának (legalább) egyértelmü veszélyt jelent. Ha valaki 1 csapatban játszik (NATO, EU) akkor az ellenfél kapuja felé kell menni, támadni -és ez Oroszország. Nem öngólt rugni, mert akkor - ki fogják rakni!! Türhetetlen, ahogy akadályozza a saját csapatát! Mit szólna Putyin, ha Orbán a Putyin-csapatban Putyin ellen rugdosna?? Ha nem tetszik a NATO/EU - ki kell lépni-és lehet menni Putyinhoz!! Aztán majd lehet Putyin ellen is rugdosni..
Vladiszláb
2024. március 19. 20:02 Szerkesztve
Többnyire heterok vagyunk és nem pedofilok, mint az usa kiutasításra váró "nagykövete", ez önmagában véve is casus belli, de az, hogy a béke szeretetünket és az orosz energiára való rászorultságunkat, (másokkal ellentétben) nem titkoljuk, ez bizony az azonnali bombázásunkat kell kiváltsa, mint 1999.03.24 kezdettel Jugoszláviában. (Allied force.) Pont 25 éve! Nem érdekes egybeesés?
tapir32
2024. március 19. 00:14
Biden kérjen nyilvánosan bocsánatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!