Magyarországot dicséri a belga liberális kormányfő

2024. április 19. 08:49

Sokat várnak a magyar EU-elnökségtől Brüsszelben.

2024. április 19. 08:49
null

Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

 

Alexander De Croo belga liberális miniszterelnök Magyarország elkötelezettségét méltatta az EU versenyképességi és közös piaci céljai melletti kiállás miatt.

„Nagyon örülök annak, hogy a magyar EU-elnökség nagyon világosan a fő céljai közé vette fel”

– jelentette ki a belga kormányfő az EU versenyképességi agendája kapcsán, írja az Euractiv.

Az Európai Unió versenyképességéről szóló jelentést Enrico Letta korábbi olasz baloldali miniszterelnök állította össze az elmúlt hónapokban. Ennek kapcsán Letta Budapesten találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, akivel egyeztettek az EU jövőjéről és lehetőségeiről vallott elképzelésekről. Egy az Euractivnak nyilatkozó uniós diplomata szerint 

Orbán „nagyon pozitív” volt Letta javaslataival kapcsolatban.

Az Euractiv idézi Orbán Balázst, a magyar kormányfő politikai igazgatóját is, aki szerint Magyarország „hajtóerő” lesz az EU versenyképességének javításában. Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy sok téma, amit föderalizáltak az EU-ban, végül „káoszba torkollik”, utalva például a migráció ügyére.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­y­o­­k­ ­­v­­á­­­r­n­a­­k­­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Hangillat
2024. április 19. 10:55
A liberális-ultraliberális közötti különbség jól kivehető. A trenírozott házőrző és pitbull harapnivalója idegi alapon eltérő. Guy Verhofstadt nem fakutya pedig antifából is faraghatták volna a faragatlan, pitbull jellemű fafejt; nem 100-as, 100-as szöget ütni az ilyen fejekbe!
letsgobrandon-2
2024. április 19. 10:00
Dicsak, Buksi! :)
Dixtroy
2024. április 19. 09:54
Ha sikerülne a szerbeket berántani az euba, az erősen megdobná a Vajdaságiak helyzetét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!