Hátrányos helyzetű gyerekeket fogad a Nemzeti Színház

2011. május 18. 10:04

Az Olvassunk együtt! mozgalom ötszáz gyereknek mutatja be Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesejátékát május 21-én a Nemzeti Színházban. Az akció hozzájárul a hátrányos helyzetű közösségek olvasási szokásainak megváltoztatásához: bárki felajánlhat könyveket, melyeket az OSI - Nyílt Társadalom Intézet V. kerületi irodájába várnak.

2011. május 18. 10:04

Az Olvassunk együtt! mozgalom ötszáz gyereknek mutatja be Lázár Ervin Berzsián és Dideki című mesejátékát május 21-én. Az előadás 15 órakor kezdődik a Nemzeti Színházban. A gyerekek elszegényedett településekről jönnek tanáraikkal és hoznak rajzokat, amelyeket a mű olvasása után készítettek otthon. A program zártkörű, az utazás és az előadás költségeit az Olvassunk együtt! program szervezője, az OSI - Nyílt Társadalom Intézet állja.

Az Olvassunk együtt! kampány és programsorozat tavaly áprilisban indult azzal a céllal, hogy ösztönözze és elősegítse az olvasást az elszegényedett családok körében, közös élményt kínálva a gyerekeknek és a szülőknek. Az akció hozzájárul az adott közösségek olvasási szokásainak megváltoztatásához, és egyúttal felhívja a figyelmet a társadalmi és személyes felelősségvállalás szükségességére is. Bárki felajánlhat könyveket, melyeket az OSI - Nyílt Társadalom Intézet V. kerületi irodájába várnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!