Ezt jósolják a sci-fi-írók a nyolcszázadik évezredig

2015. augusztus 24. 17:52

Egy olasz designer rakta össze, hogy mit is jósoltak egyes írók a Föld jövőjével kapcsolatban. H.G. Wells szerint 802701-ben még létezik a világ, de közben már átvették a hatalmat az androidok, számtalan földönkívüli kultúrával vettük fel a kapcsolatot és a világot is megmentettük párszor a klímakatasztrófától.

2015. augusztus 24. 17:52

Még 2012-ben szedte össze a The Awl-on Jane Hu, hogy mit jósoltak science-fiction írók a következő évezredekre. Az olasz designer Giorgia Lupi most ez alapján, ezt kiegészítve összerakott egy csinos kis vizualizációt, ami a Brain Pickingsre került ki.

Az x-tengelyen a jósolt eseményeket követhetjük időrendben, míg az y-tengely azt mutatja meg, hogy melyik évben készült a jóslatot tartalmazó mű. Jóslatok Mary Shalley-től Kim Stanley Robinsonig, a Földtől a Marsig, a biomérnökösködéstől az időutazásig.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!