Pogátsa Zoltán szerint tévút a fiatalok adómentessége

2021. január 19. 10:34

A közgazdász szerint Orbán Viktor mindig adót csökkent, ha baj van.

2021. január 19. 10:34
null

A kormányfő péntek reggeli bejelentésével ellentétben Pogátsa Zoltán nem tartja a válságkezelés eszközének azt, hogy 2022-től a 25 év alattiak teljes személyi jövedelemadó-mentességet kapnak – írta meg a 24.hu. Hozzátették: Pogátsa az ATV-ben azt mondta, Orbán Viktor minden gazdasági gondra adócsökkentéssel válaszol. Ez szerinte ellentétes az EU logikájával – írják.

A közgazdász ki is fejtette álláspontját: szerinte az Európai Unió az Ifjúsági Garancia Programmal azt támogatja, hogy a 25 év alattiak tanuljanak vagy dolgozzanak. Az EU beszedi az adókat, abból finanszírozza a képzést, oktatást. Aki segíteni akar a fiatalokon, az emelje a tankötelezettséget, a pénzt pedig költse azok képzésére, akik nem tudnak elhelyezkedni – írta meg a 24.hu.

Hangsúlyozták: a közgazdász, szociológus szerint a kormányfő bejelentése beleillik az elmúlt 10 év politikájába. „Orbán Viktor, ha gazdasági problémával szembesül rögtön az adócsökkentés jut eszébe. Adócsökkentéssel próbál reagálni bármilyen problémára.” Pogátsa Zoltán szerint azonban ez nem járható út, egy olyan progresszív adórendszer kellene, ami az összes felnőttre ugyanúgy vonatkozik, és a bevételekre koncentrál – írja a portál.

A 24.hu közölte: Pogátsa Orbán Viktor bejelentését választási ígéretnek tartja, szerinte a kormányfő az SZJA-eltörléssel a fiatalokat akarja megnyerni, mert a Fidesz a 30 év alattiak körében rosszul áll – írják.

(24.hu)

Fotó: MTI

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. január 26. 20:47
Ez annyira hülye, hogy csípőből lehet minden mondatát cáfolni, de mondjuk az utolsó: "Pogátsa Orbán Viktor bejelentését választási ígéretnek tartja, szerinte a kormányfő az SZJA-eltörléssel a fiatalokat akarja megnyerni, mert a Fidesz a 30 év alattiak körében rosszul áll" 1. A választási ígéret az, amit a választások megnyerése esetén fognak (ill. a komcsik nem fognak) beváltani. 2. Miért baj azzal népszerűséget elérni, hogy az embereket többhöz juttatjuk? Nem az a demokrácia célja, hogy a vezető minél több rétegnek kedvezzen? A bolsik egy éve abban reménykednek, hogy megszorításokra kényszerül Orbán, és emiatt csökken a népszerűsége, de Pogátsa közülük is kimagaslik: ő még számon is kéri rajta ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!