Illúziók és légvárak helyett

2011. szeptember 10. 14:58

A baj a bolhával nem az, ha netán köhög, hanem az, ha pattanásként elnyomják. Vonatkozik ez Orbán Viktorra is.

2011. szeptember 10. 14:58
Ordosz Műhely
Barikád

„Készséggel elismerjük, hogy a baj a bolhával nem az, ha netán köhög, hanem az, ha pattanásként elnyomják. Vonatkozik ez Orbán Viktor magyar miniszterelnökre is, amikor Oroszországgal szemben ad ki zavaró hangokat. Zavaró annyiban, hogy köhögését egyszerűen nevetségesnek tartják, rosszabb esetben pedig zokon veszik Moszkvában. Ami utóbbi csupán azért baj, mert ismét az orbáni külpolitika egyik jellemző hibájával állunk szemben: kellemetlen zajokat ad ki anélkül, hogy a magyar érdekeket egy jottányit is előre vinné. Sőt.

Konkrétan a következőkkel van a baj: Orbán korábban – amikor még nem vette észre, hogy keleti szelek fújdogálnak, noha ezt a Jobbiktól is megtudhatta volna – feleslegesen és a magyar érdekekre máig negatívan kihatóan veszett össze az EU által favorizált Nabucco földgázvezeték ügyében a volt budapesti orosz nagykövettel igen csúnyán, amikor is Szavolszkij még rá is kiabált. Ezt az incidenst Moszkvában máig nem felejtették el az azóta miniszterelnökké lett pártelnöknek, holott mindent igyekezett megtenni a történtek okozta sebek begyógyításáért. Egyetlen egy, a következetesség kivételével. Miután Orbán végrehajtotta keleti fordulatát, elfelejtette ennek megfelelően átgondolni azt, hogy ehhez igazítsa energiapolitikáját is. Amikor azután Magyarország fél évre idén januárban az Európai Unió elnöke lett, a miniszterelnök ismét elkezdett vehemensen az unió orosz energiafüggőségének csökkentéséről nyilatkozni, méghozzá meglehetősen agresszív hangnemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2011. szeptember 11. 12:28
Bizonyisten nem poénkodom, de mikor előszőr felületesen rápillantottam a cikket szerző(k)re Orosz Mihályt olvastam.
soelmo
2011. szeptember 11. 09:53
Azt hiszem a Jobbik rossz időben csatlakozott ötödik hadoszlopként a kommunistákhoz. Nem jut számukra ebből, baksis, állás, meg javak! Nincs mit elosztani! Az SZDSZ és az MSZP is azért számolja fel önmagát, hogy ne kelljen osztozkodni az új rablókkal!
bmucsai
2011. szeptember 10. 16:41
Ha a cikk írója nem vette volna észre, az utóbbi 150 évben az orosz nagyhatalmi törekvések útjába esik az ország. Eddig csak vért és szenvedést hoztak ránk. Ne gondolja senki, hogy nem a kárunkra politizálnak. A hazaáruló judeobolsevik elitünket is nekik köszönhetjük! Egyetlen értelmes cél lehet az ország számára, a kiszolgáltatottság csökkentése. Ami a "keleti szelet" illeti, kicsit keletibbre gondolt Viktor. Ha a MOL körüli cirkuszt, a MALÉV esetét, stb figyeljük, látható, hogy épp elég ügynökük épült be az államszervezetbe, épp elég kárt okoztak az országnak. Az egyetlen értelmes politika az ország kiszolgáltatottságának csökkentése legyen az "keleti" vagy nyugati. Valójában csak egyensúlyok létrehozására van lehetőség a két kiszolgáltatottság között. A jobbikot se a szavai, hanem a tettei alapján ítélik meg az országban. Ezért akkora a támogatottsága amekkora.
vizipipa
2011. szeptember 10. 15:51
Gáz (és olaj) függésünk változatlan és ez még évekig garantáltan így lesz. Nabucco 2016 előtt biztos nem lesz, a Déli Áramlat csak ukránokat iktatná ki, az oroszokat nem, az AGRI megvalósítása se csak rajtunk múlik, a horvát LNG állomás továbbra is csak papíron van, a makói gázt jelenleg senki sem tudja nyereségesen kitermelni. A józan ész avagy a pragmatizmus jegyében nem illenék nagyon ugrálnunk. Veszélyes játék az oroszlán bajuszának rángatása. Különösen amikor az Északi Áramlat egyik csöve már kész és a szeptemberi próbák után októbertől üzemel. Vagyis a kedves nyugat - Merkel/Sarko - aszerint fog eljárni (bármit mond is), hogy csináljatok amit akartok, nekünk nincs problémánk. Hogy is mondta OV? Ne azt figyeld amit mondok, hanem azt amit teszek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!