A székely vadember is használ vécépapírt

2011. október 18. 18:57

Az, hogy úgy általában a székely ember elhanyagolja magát és gyermekét, szuvas fogú, magán segíteni képtelen természeti lény, nagyon óvatosan fogalmazva: újságírói túlzás.

2011. október 18. 18:57
Szigeti L. Péter
Manna.ro

„Az isten háta mögötti székelyföldi településeken magyar önkéntes orvoscsoport bevetésére van szükség, hogy a gyerekek megfelelő ellátásban részesüljenek. Egyébként ezek az úttalan utak mélyén, erdőrengeteg árnyékában élő vademberek bogyókkal, gyomnövényekkel gyógyítják magukat, és azért patkolnak el banális betegségekben, mert fájdalomküszöbük nagyobb a civilizált körülmények között élő homo sapiensénél, ezért addig  tűrik a rosszbajt, amíg bele nem halnak.  

Ezeket a megrázó tényeket sokkoló képekkel dokumentálták a vadvidéken is elszántan feltáró TV2-ős Naplósok vasárnap este. Láthattunk a tisztaszobában csipkebogyót szárító nyugdíjas házaspárt (a ház ura egyszer már majdnem elpatkolt egy kizáródott sérv miatt), fogatlan ínyét büszkén mutogató háziasszonyt (fog nélkül olcsóbb, mint drága pótlásokkal – mondta az alany), és epebajos fiatal nőt, aki pénzhiány miatt nem műtteti meg magát (székely fájdalmai rettenetesek). 

A Naplóból azonban kimaradt néhány fontos tény, amelyeket érdemes sorra venni, mielőtt elkönyvelnénk a felcsíkiakat testi nyavalyáikba beletörődött,  segélyorvoslában reménykedő vademberekként. Hargita megye semmivel sem hátrányosabb helyzetű térség, mint mondjuk a szabolcsi régió. Igen, itt is vannak tanyákon élő, nehéz sorsú emberek. Vannak olyan megátalkodott öregasszonyok, akik inkább ítélik magukat örökös tejes puliszkára, minthogy protézisre költsenek. De az, hogy úgy általában a székely ember elhanyagolja magát és gyermekét, szuvas fogú, magán segíteni képtelen természeti lény, nagyon óvatosan fogalmazva: újságírói túlzás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya ezredes
2011. október 19. 12:18
A bolsevikok olyanok, mint Soproni Agnes fia, aki nem erte be azzal, hogy anyjat meggyilkoltatta, feldarabolta, kutyaknak vetette, de a szettrancsirozott halottat meg gunyolta. Lombrozo itt a budapesti balliberalisok kozott megtaltosodna a gyonyorusegtol.
Senye Péter
2011. október 19. 10:07
Csak úgy mellesleg: ha nincs villany, a székely összeeszkábál magának egy kis erőművet a patakra.
nippur
2011. október 19. 09:00
Én már egyszer a TV2 társaságáról szeretnék látni egy tényfeltáró riportot. Ott meg lehetne mutatni ki kicsoda! Mocskos, undorító banda - de az is hasonlóvá válik, aki nézi őket.
Fakutya ezredes
2011. október 18. 20:37
Ezek a hulladekok meg nem talalkoztak szekellyel, aki betapasztotta volna a korcs pofajukat. http://manna.ro/velemeny/nesztek-csabakiralyfizas-2-2011-05-20.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!