Arccal harmincas évek felé

2012. június 01. 09:27

Nem kell kidobni a múltat, csak két emlékezés közé tegyünk be nyolc mának üzenő alkalmat.

2012. június 01. 09:27
Bella Péter
reposzt

„Arccal a harmincas évek felé, a megoldás is ez lenne. Mondjuk kezdjük kétezer-harminccal, aki idén születik, akkor lesz tizennyolc éves. Akarjuk, hogy akkor is legyenek tizennyolc éves reformátusok? Akkor nézzünk most a szüleikre, ma ők a húsz-harminc évesek. Itt vannak ám, és kérdeznek, kapcsolódnának, közelednének. Mert problémáik vannak, örömeik vannak. Lakáshiteltörlesztés, határon túlra ingázás, önismereti és párkapcsolati krízis, pályakezdők munkanélkülisége, közéleti kiégés. Spirituális élmény keresése, közösség alakításának a vágya, felszabadult öröm a hitben testvérekkel, egy olyan istentisztelet, ahova bárkit elhozhat, mert tudja, hogy érteni fogja. Nem kell kidobni a múltat, csak két emlékezés közé tegyünk be nyolc mának üzenő alkalmat, teremtsük meg a feltételeket,  dolgozzunk, hogy behozzuk a hátrányunkat, hogy megkönnyítsük a becsatlakozást! Éljen az új fordítású káté, de legyen mellé életszagú magyarázat is. Éljenek a régi zsoltárok, de ne elitista énekeskönyvünk legyen, hanem kortárs dallamokat is felvállaló. Éljen a legújabb fordítású Biblia, de legyen hozzá érthető, egészséges, kreatív prédikátor is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2012. június 02. 03:57
Miért nem veszed észre, hogy a "két emlékezés" nagyon is "mának üzenő alkalom"? Egyébként a Mandineren mostanában megjelent református írások - nem tudom, mennyire reprezentatívak - azt az érzést keltik, hogy a reformátusok még mindig nem gyógyultak ki a borzasztóan optimista progresszívizmusukból. De legalább nem akarod kodobni a múltat, legfeljebb valahol a pncében bedobozolni. Ez is valami.
Antigoné
2012. június 01. 16:26
Nem kell mindenáron félreérteni a szerzőt! Jószándékú útkereső, tenni akaró ember. Ezt méltányoljuk!
durrbele
2012. június 01. 16:25
A jövő mindíg a múlton át vezet.Ezt felejtették el sokan.ezért aztán csodálkoznak hogy valahogy a jövő nem úgy alakúl ahogy elképzelték.Múlt nélkűl nincs jövő a jelen meg mindíg múlandó.
tarackos
2012. június 01. 16:25
Jó cikk, erről van szó. Ne seggel hanem arccal a jövő felé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!