Itthon nem lesz vérhányás főműsorban

2012. október 24. 15:33

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar kereskedelmi tévék milyen sorozatokat vesznek, és azokat mikor szándékoznak adásba küldeni. Az idei kínálatból nem lesz könnyű válogatni.

2012. október 24. 15:33
sixx
Index

„A nagy magyar kereskedelmi tévéken jelenleg sikeres sorozatok közül a Dr. House és a Született feleségek idén búcsúzik a képernyőtől és a szintén átlag feletti nézettséget hozó Grace klinikából sincs már sok hátra. A Miami helyszínelőknek is vége már, a New York-i és Las Vegas-i kiadás napjai is meg vannak számlálva, a helyükre pedig egyelőre nem látni, mi érkezhet. A Tv2 szerencséje, hogy az NCIS-t továbbra is jól nézik az USA-ban (heti 20 millió néző körül teljesít), így nemigen lesz vége egyhamar. Az RTL Klubon látható Castle, a Gyilkos elmék, vagy a Dr. Csont is megbízható nézettséget hoz az USA-ban, két-három évre ezzel megoldva a piacvezető magyar tévé programming gondjainak egy részét. (...)

Három olyan szériát hiányolunk a legjobban a magyar tévéből, amit a médiatörvény miatt nemigen fogunk látni az RTL Klub vagy a Tv2 kínálatában. A friss Emmy-díjas Homeland egy igen izgalmas thriller egy iraki hadifogságból hazatérő tengerészgyalogosról, akit a CIA egyik elemzője terroristának tart. A végig feszült első évadban erőszakos jelenetek, káromkodások és némi szex is van, a garantált 18-as karika és a késői kezdés miatt nemigen vállalható a kereskedelmi tévékben.

A The Walking Dead című horrorsorozat is ebben a cipőben jár, ebben dugás nem nagyon van, kifröccsenő agyvelő, félig szétszakadt zombi kislány, belezés, és vértől iszamós szereplők viszont bőven. Az élőhalottak között túlélni igyekvő maroknyi szereplő története az Arrow-hoz hasonlóan egy képregényen alapul, az AMC nevű kábeladó pedig nagyon boldog, hogy két éve bevállalták a kockázatosnak ígérkező kalandot - ötmillió körüli nézettséggel kezdett a sorozat, de már tízmillió felett jár.

Jó lenne látni itthon az American Horror Story című antológia-sorozatot, aminek minden évada egy-egy olyan házról szól, amiben valami borzasztó dolog (vagy több) történt a múltban, és ez a mostani lakókra is hatással van. Az FX kábeladó sorozata valóban nem való 18 éven aluliaknak, annak ellenére, hogy igazán meredek, véres horrorjeleneteket nem láthatunk benne, cserébe sokkal ijesztőbb, mint a lassított felvételben szétrobbanó koponyák és a rohadó fejű zombik.

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar kereskedelmi tévék milyen sorozatokat vesznek, és azokat mikor szándékoznak adásba küldeni. Az idei kínálatból nem lesz könnyű válogatni, lehet, az év végén, 2013 elején érkező második adag új szériával jobban járunk majd. A kábeles sorozatokat viszont hiába várjuk sajnos, hacsak az HBO be nem vásárol párat közülük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hol'O Zoli
2012. október 26. 03:07
Elég neked a rádió, ostoba fasz.Igaz?
Jim Beam
2012. október 25. 16:22
Akkotr nincs más hátra, fordítsd meg a fotelodat........akkor majd talán látod is.
Njihovi Zakoni, Naša Življena
2012. október 25. 15:30
Húha! Nekem sem kell tv-t vásárolnom, ezért nincs is, mégsem vagyok helikopter.
ballada
2012. október 25. 15:30
Nem nézem az erkölcsromboló horror kulturálatlan műsorokta,rtlklubb mocskos csatorna összeszed minden bűnözőt jajgatva mosogatják ,sőt egyes műsorok tele utcasarki prostikkal,rég bekellett volna tiltani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!