Milyen keresztényüldözés?!

2012. november 30. 10:56

Igen, lehet, hogy mocskolódás, karaktergyilkossági kísérlet. De akkor se mondjuk rá azt, hogy ez keresztényüldözés.

2012. november 30. 10:56
Bella Péter
Reposzt.hu

Persze, ha a vád alaptalan, ha hazugság, akkor ez is egy komoly dolog, amivel szemben fel kell lépni. Igen, lehet, hogy mocskolódás, karaktergyilkossági kísérlet. De akkor se mondjuk rá azt, hogy ez keresztényüldözés. Mondjuk azt, hogy sárdobálás, hogy aljas hazugság, politikai támadás, de ne mondjuk azt, hogy keresztényüldözés - legfeljebb kereszténydemokrata-üldözés.

Miért is bánt ez a dolog? Tényleg nem a szőrszálhasogatás miatt írok erről. A baj az, hogy ha alaptalanul kiáltunk keresztényüldözést ott, ahol nincs, akkor azoknak az esélyeit rontjuk, akik tényleg hitük miatt szenvednek valahol. Ne kiáltsunk farkast, pont azoknak ártunk, akiknek segíteni szeretnénk. Természetesen ez nem csak ránk igaz, úgy gondolom, hogy minden alaptalanul felmutatott cigányozás, zsidózás, rasszistázás stb. ugyanilyen károkat okoz - pont azoknak a segítését rontjuk, akiket cigányságuk, zsidóságuk miatt hátratétel, szenvedés ér. Vigyázni kellene a szavainkkal. Nekünk keresztényeknek is. Nekünk különösen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. december 04. 20:00
Hááááát...... Van még itt mit rendbe tenni a fejedben,kedves Péter!
Soma
2012. december 04. 19:10
Ója! Itt csak azokat lehet üldözni, akiket nem üldöznek! Ha valaki feltesz egy sárga csillagot- mindegy, mennyit ártott a hazájának- akkor ő üldözötté válik. Ha valaki józanul gondolkodik, annak közelező csatlakozni! Bizonyos furcintokból már megjöttünk!
acido domingo
2012. december 03. 20:11
Teljesen igaza van a posztolónak. Semjénnek lehetősége van (lenne) arra, hogy a maga igazát bizonyítsa. Nyugodtan felszólíthatná a HVG-seket arra, hogy mutassák meg, szerintük mit és honnan másolt. Ez lenne keresztényüldözés?
székely
2012. december 03. 20:11
Pállfy valahogy félreértelmezi a dolgokat. Tegyük fel, hogy plagizált - remélem nem- Semjén Úr, akkor ez Ő ellene nem hitbeli meggyözödése, hanem erkölcsi botlása ellen emelnek szót. Pállfy általánosítása olyan,mintha egy részeg egyenruhás láttán azt állítaná az egyenruhások alkoholisták, pedig csak X1234 Péter részegedett le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!