Reszkess Google!

2013. január 16. 13:29

Új horizontokat mutathat az analitikának, mely a nem olyan távoli jövőben már nem csak arctalan emberek által generált aktivitásokkal tud majd számolni, hanem nagyon is emberi jellemzőkkel.

2013. január 16. 13:29
Szabó Gergely
Webisztán

„A Facebook Graph Search az ismerőseink által velünk megosztott adatokban valamint a Facebookon publikusan megosztott adatokban keres, plusz Bing. Ez a hármas alap lehetővé teszi, hogy például olyan keresésekre is releváns listákat kapjunk vissza a Facebooktól, mint például »ismerőseim legnépszerűbb képei«, vagy »Budapest 1989-ben fotókon«, esetleg: »álláskereső projektmenedzserek angol nyelvtudással«. Vagy: »Kik a legjobb facér csajok?« Jó, azért az utóbbi megvalósítására biztosan kell még várni pár évet, de az irány ez, amit most a Facebook kijelölt. 

Persze ebbe az irányba halad(na) a Google is az elmúlt években, ha sikerült volna a Google+-ból egy megközelítően olyan virulens közösségépítő oldalt kreálnia, mint amilyen a korai Facebook vagy Twitter. De ez egyelőre ugye nem sikerül nekik. És megeshet, hogy a Facebook a végén jobb, érdekesebb keresőt tud majd csinálni, mint amilyen közösségi szájtot a Google. 

Ha idén még nem is kell feltétlenül azzal számolnunk, hogy a Facebook alapvetően megváltoztatja például a keresőoptimalizálásról alkotott képünket. De mindenesetre új horizontokat mutathat az analitikának, mely a nem olyan távoli jövőben már nem csak arctalan emberek által generált aktivitásokkal tud majd számolni, hanem nagyon is emberi jellemzőkkel. Úgyis mint a személyes ízléshez, preferenciákhoz, szakértelemhez, aktivitáshoz kapcsolódó információkkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2013. január 17. 10:08
Az angolok tapintatosan azt szokták mondani: érdekes gondolatok. Hát nem. Sem idén, sem jövőre. A szerzőnek persze meegvolt a 2 perc virtuális népszerűség. Csapó. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!