Titanic a Dunán

2014. április 15. 17:42

Ma a magyar politikában alig van előretekintés. A szocialistáknak, a balos ellenzéknek sincs markáns jövőképe. A Jobbiknak van, de az is retrográd.

2014. április 15. 17:42
Dercsényi Dávid
Magyar Narancs

Magyarország addig nem szabad ország, amíg a múltjára mutogat jobb híján. 24 évvel a rendszerváltás után még mindig a múltja tartja fogságban, és ha így marad, ha képtelen elkezdeni a jövőről gondolkodni minden szinten, újra a múlt hibáit ismétli meg. Tanulságos Orbán Viktor politikai példaképének, gróf Bethlen Istvánnak az 1944-es emlékiratát olvasgatni – hogy hazudta bele magát a két világháború közti Magyarország politikai elitje egy álomvilágba, hogy kötötte magát revizionista célokkal a szeme előtt minden racionális érv nélkül a náci Németországhoz. És hogy kormányozta az ország hajóját neki a jéghegy kellős közepének.

Magyarország ma ugyanilyen szembenézésre képtelen ország, hazug és álságos célokkal, a perspektíva teljes hiányával, egyre erősödő elszegényedéssel, s ez a hazugságháló hol politikai cinizmusból, hol egzisztenciális elkeseredésből, hol csak puszta tudatlanságból egyre rosszabb választások felé viszi a társadalmat. A Jobbik rossz válaszai mellett keleten egy ébredő birodalom fenyeget minket, az európai kontinens kérdései és tétjei pedig senkit nem érdekelnek. »Abszolút kollektivitás« helyett atomizálódás van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. április 16. 00:00
Ezt az embert be kellene íratni általános iskolába, hogy tanuljon némi történelmet.
dr Angyalföldy
2014. április 15. 22:23
@Autofocus "Ezt a szart Nyugat-Európa magának főzte meg". Főleg Anglia. Nial Ferguson ékesszólóan bizonyítja "The Pity of War" c. könyvében, ha Anglia nem lép be az 1. vh-ba, a liberális kapitalista Németország megvalósítja háborús célját: az egységes európai gazdasági övezetet német hegemónia alatt.. pont azt, ami ma megvalósult két világháború és százmillió halott után. Megérte..?
A_Haza Bölcse
2014. április 15. 22:01
Meg egyszer ki elmezhetnétek mik a Jobbik rossz válaszai és miért azok. Ugye a vita és érvelés értékesebb mint a kategorikus kinyilatkoztatás. Például még az is kiderülne hogy a Jobbik és a DK cigánykérdésre adott válasza szóról-szóra megegyezik.
A_Haza Bölcse
2014. április 15. 21:59
nagyon nekibuzdultak a srácok csak azt nem tudom minek, a bizonytalan szavazók nem olvasnak macsot amióta egy szar propagandalap lett belőle (bár tkp mindig is az volt), a Jobbikosokat ezzel a dumával nehéz lesz mégtéríteni, a libsik meg akkor is az ügyeletes díszgójra szavaznak ha cigánygyerekek potyognak az égből. tehát az ilyen cikkeknek a világon semmi értelmük sincs. vagy tévednék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!