Kifelé a méhemből!

2014. augusztus 07. 08:16

Nemrég hivatalosan is semmirekellőnek bélyegeztek, mert harmincéves koromra nem teljesítettem a háromgyerekes penzumot. Most úgy fest: kevesebb nyugdíjat kapok, ha esetleg így maradok.

2014. augusztus 07. 08:16
Csepelyi Adrienn
NOL

Van belőlem néhány tízezernyi Magyarországon: harminc körüli, dolgozó nő, akit agyonszekálnak, hogy mikor esik már teherbe.

Közben mintha elfelejtenék, hogy az is én vagyok, aki beugrik, ha a becsületesen szülő kolléga gyerekét korábban kell hazavinni az iskolából. Akit este fél tízkor is fel lehet hívni, hogy végezzen el egy feladatot – hisz úgyis állandóan a gép előtt ül. Az is én vagyok, aki – megteheti, hát úgyis jól keres – megveszi a rég vágyott ajándékot a rokonok gyerekeinek. (Tudod, a gyed még pelenkára sem elég.) Én vagyok a nő, akinek más célja van az életben: feltalálni, megírni, operálni, áriákat énekelni. És közben adót meg nyugdíjjárulékot fizetni. A nő, aki besegít unokaöccse tanulmányaiba; kölcsönad, ha négygyerekes bátyja megszorul, jótékonykodik, és elviszi a keresztlányát a Hattyúk tavára – na, az is én vagyok.

Nekem, persze, könnyű. Ha nem volnék ilyen megrögzött karrierista, akit velejéig megmérgezett Carrie Bradshaw, már szülhettem volna. Elviekben ugyanis tudok – csak még nem akarok. Ellenben lehetnék, mondjuk, az a nő, aki a hatodik vetélése után azt mondja: elég. Vagy akinek a kislánya hétévesen hal meg rákban, amikor épp a P betűt tanulná az iskolában. Az ő nyugdíját is törttel szorozzák majd? Lehetnék az, akinek terméketlen az imádott férje. Üti-e a hűségeskü a nyugdíjszorzót? Ha tizenhat évesen gázolja halálra a vonat a fiamat, az nyugdíjszempontból ér? Jár-e felmentés, ha endometriózis miatt négyszer vágták fel a hasam?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 319 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. augusztus 07. 21:22
Na...ez legalább nem szaporodik.
fogd a pénzt és kuss
2014. augusztus 07. 20:54
egyedül és magányosan fogsz meghalni
Eltünt
2014. augusztus 07. 19:40
Cikkírója azt hiszi ennyi a gyereknevelés beugrik, ha a becsületesen szülő kolléga gyerekét korábban kell hazavinni az iskolából. Akit este fél tízkor is fel lehet hívni, hogy végezzen el egy feladatot . Ha kihordasz egy gyereket megszenveded a szülést betegségében aggódsz érte fürdeted fűtesz ruházod taníttatod kudarcaiban együtt sírtok örömeiben együtt örültök át éled neveled sétáltatod neked mondja először MAMA akkor beszélhetsz tudod mi az anyának lenni .Nyilván irtózol a szaros pelenkáktól a gyerekhányástól tüsszögő taknyos gyerekektől az éjszakai felsírásoktól a láztól szenvedő gyerektől .. Cikkírója félti az alakját a felszedett kilóktól szoptatástól megváltozó mellei nem lesznek annyira kívánatosak a férfiak számára ,gyerek mellett nem lehet bulizni .
br-o
2014. augusztus 07. 18:51
"Közben mintha elfelejtenék, hogy az is én vagyok, aki..." És mégis te érsz kevesebbet. Ilyen az Univerzum rendje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!