A Fidesznek létszükséglet az extrabevétel

2014. október 28. 12:53

Az internetadó csak egy újabb a sorban azon különadók közül, amelyek finanszírozzák a Fidesz hatalmát. A rezsicsökkentés és az egykulcsos szja által ütött költségvetési lyukakat ilyen szektoriális különadókkal próbálja a kormány befoltozni.

2014. október 28. 12:53
Dercsényi Dávid
Magyar Narancs

A Fidesznek tehát kell az extra bevétel, de ezzel leginkább csak saját uralmát tudja konzerválni, az általa elméletileg ideálisnak képzelt jó kormányzást nem, mert a rendszer annyira át van szőve korrupcióval, hogy korlátozza a (nyilván létező) célok elérését. Ne higgyünk a Fidesz és Orbán hegemóniája okozta optikai csalódásnak: itt nem a létező legjobb rossz van hatalmon, itt egy beteg, önreflexióra képtelen, csak az erő nyelvén értő, kontraszelektált társaság, kormány lavírozgat. Amely egyetlen tüntetés és pár informatikai hulladék hatására képes kocsmai stílusban beszólogatni az USA hivatalos magyarországi képviselőjének (ráadásul a kormány szóvivője), avagy CIA-ügynöknek nevezni, amelyben már a legfelsőbb szinteken jelenik meg az EU-ból való kilépés gondolata, és amely egyre több jel szerint inkább választaná az orosz, mint a nyugati példát. Ha Orbán most nem üzen valami nagyon erőset (személycserék, egy határozott, karakán beszéd a Nyugat mellett stb.), az ország teljesen elszigetelődik. Ami neki sem lesz jó, de akkor már késő lesz.

Észre kell venni, hogy egy óriásira duzzasztott állam vonzza az állami szintű korrupciót, és egyre inkább annak szolgálatába áll. Ennek is jelképe a netadó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. október 28. 15:05
A bankadó kivezetése lehet a háttérben, talán ez az ára a devizahitel mentesítésnek. Akkor viszont azt az adót amit máshonnan kell beszedni, a bankok, akik amúgy áthárították, most díjcsökkentésben visszahárítják, és végeredményben nem kell több adót fizetnünk. Ugye így lesz bankszopókák?
Mich
2014. október 28. 13:51
Mármegintkeveredaszart-Dávid, már megint kevered... Igen a kormánynak szüksége van bevételre (=adóra), hogy a költségvetés egyensúlyban legyen - de ti ezzel nem törődtök, csak a százmilliókat lopjátok és dugdossátok a Pártotok számára. Ez a különbség...
Necoure Yamakee
2014. október 28. 13:44
Bla-bla-bla, blablabla. Gyertek idegenek megdönteni a magyarok kormányát!
tgyu
2014. október 28. 13:27
Az igaz liberálisok ilyenkor bezárnak néhány kórházat, és minden mehet a régiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!