Az MNB független. Hahaha

2015. augusztus 31. 08:54

A balliberális elődeihez hasonlóan a sajnos mára szintén a korrupcióban fuldokló Fidesz–KDNP-kormány megengedi neki, hogy azt csináljon, amit akar.

2015. augusztus 31. 08:54
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„A jegybanktörvény értelmében az MNB devizatartalék kezelésével összefüggésben keletkezett veszteségét az állami költségvetés köteles megtéríteni, amiből egyenesen következik, hogy a nyereség ezért ugyanígy a kincstárat illeti. A pénznek e körforgását nem szabad megszakítani. Matolcsyék azonban törvényes felhatalmazás nélkül, a költségvetés kárára az általuk létrehozott alapítványokba terelik a nyereséget. Úgymond a közjó érdekében.

A balliberális elődeihez hasonlóan a sajnos mára szintén a korrupcióban fuldokló Fidesz–KDNP-kormány megengedi neki, hogy azt csináljon, amit akar. Pedig a közjó szakszerű meghatározása és törvényes kiporciózása a kormány feladata, amelyhez rendelkezésére áll a szükséges intézményrendszer. Az MNB hozzá képest csak pazarolni képes.

Az MNB-nek lenne más elég dolga, például rendesen el kellene látnia a pénzügyi fogyasztóvédelmet is. Ám ahelyett, hogy visszavonná azon pénzintézetek engedélyét, amelyek a több tízezer autóhitelessel szemben évek óta szemtelenül és jogszerűtlenül járnak el, olyan puhán kezeli őket, mintha függene tőlük.

Persze tudjuk a mantrát. Az MNB független. Hahaha.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. augusztus 31. 20:23
Simicska segge simára simítva!
Horpadt Bölény
2015. augusztus 31. 19:48
Na,itt a Simicska szopattyúja,a független megmondó D.Horváth, porozd meg az anyád
várúr
2015. augusztus 31. 18:14
Mondja ezt a kilóra megvett D. Horváth, Simicska cselédje. Akit az előző vezetés kibaszott, majd a nemzetes újságírók távozása után Simicska kénytelen volt visszahívni. Jól járt a fickóval: a nemzet eladásai meredeken csökkennek.
1120
2015. augusztus 31. 17:44
A Magyar Nemzet független. Hahaha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!