Egyedül Európában

2015. szeptember 17. 08:56

Magyarország egyre inkább bezárkózik, kerítésekkel körbevett állammá válik: ezt hívják párialétnek, eufemisztikusan perifériának.

2015. szeptember 17. 08:56
Dercsényi Dávid
hvg.hu

„Elég messze vannak az álláspontok: Orbán szerint »igazából az életformánkat« védjük a menekültektől. Ezzel szemben Németország tisztában van azzal, hogy az ellátórendszerek fenntarthatósága szempontjából is hiányzik a dolgozni vágyó, adófizető munkaerő, szakértők pedig állítják, a menekültek beáramlása a munkaerőpiacra 0,2%-kkal növelheti 2015 második felében az európai gazdaság kimeneti teljesítményét.

Nálunk krónikus hiány van orvosból, de már a pincérek is Angliában törlik az asztalokat – a most rajtunk »átcsörtető« orvosok, diplomások, dolgos-szorgos kezek nálunk is elkelnének, és mivel Szíria az utóbbi 30-40 évben erősen szekuláris volt, még a túllihegett integrációs feszültségekkel sem kéne számolnunk. Ezek az emberek csupán perspektívát szeretnének a családjuknak, és dolgozni  - hasonlóan ahhoz a két-háromszáz már nálunk élő szírhez, akik ugyanezt teszik.

De ez a hajó már elment. Magyarország egyre inkább bezárkózik, kerítésekkel körbevett állammá válik: ezt hívják párialétnek, eufemisztikusan perifériának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2015. szeptember 17. 15:56
Ahhoz képest hogy egyedül vagyunk Európában (ezek a szlovákok, csehek, lengyelek és a balti államok is), miután jól megkritizáltak, mégis minden állam a mi döntéseinket másolja pár nap, vagy hét csúszással. Akkor hogy is van ez?
Kanóc
2015. szeptember 17. 13:48
Dádikának járna a dádá. Ezért még kakaó sem jár.
wartog
2015. szeptember 17. 13:24
Kedvenc filozófusom C.G.Jung kollektív tudatalatti elmélet látszik konkrétan és világosan a Magyar kormány és az európai kormányok viszonyában. Egyszerűbben, a környző országok népei, ld. Szlovénia(Magyar terület volt, Horvátok(Magyar terület volt), Szlovákok, szintén, Osztrákok(lenyúlták az Őrséget),Románok (lenyúlták Erdélyt) , Franciák,-Trianon,Sorolhatnám, hogyszinte az összes ország bűnös a Magyarhonnal szemben és ók ezt a lelkük mélyén tudják. Ez az ellenérzés oka!!!!!Ők a bűnösök!!!! Világosabban, ha be tudnák bizonyítani, hogy bűnös nép vagyunk, az lehetne az ok az elkövetett gonoszságokra!Ezért patkányok velönk szemben. Nem baj, az igazság a mi oldalunkon van!
zseboszkiraly
2015. szeptember 17. 13:08
Ha így megy tovább, 20- 30 év múlva a kelet európai országok,többek közt így mi magyarok, (akik elutasítják ezt az öngyűlölő ámokfutást) lesznek EGYEDÜL EURÓPÁBAN EURÓPAIAK! A nagy nyugati beképzelt társaság előbb demogazon van) ráfiailag, majd gazdaságilag végleg lecsúszik (már most is azon van) és Libanononk lesznek Európában ! Bravó! Kertész Imre sötét látomása teljesülni fog, az ilyen marhák miatt is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!