Mi is hagyjuk, hogy így legyen

2015. november 09. 07:44

A ma már EU-kritikától hangos Fidesz– KDNP-frakció a legkisebb ellenállás nélkül nyomta meg a gombot a balliberális kormány előterjesztése mellett. Ráadásul anélkül, hogy a képviselők kérték és tudták volna, hogy miről is van szó, a mellékletekkel együtt 400 oldalas irományban.

2015. november 09. 07:44
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„A világ titkos összefüggéseivel foglalkozó magyarázatok többségéből valójában nem lehet megtudni semmit. A történések laza csoportosításából és a mögöttes szándékok szabad értelmezéséből leginkább az derül ki, hogy hatalmas és láthatatlan erők fenekednek ellenünk leigázásunk végett. Aztán persze vannak olyan hírek is, amelyekből viszont az derül ki, hogy a bosszantó dolgok okai sokszor mi vagyunk. Nem a globális erők összeesküvésének vagyunk áldozatai, hanem saját magunknak. A feledékenységnek, az ostobaságnak vagy épp saját bürokráciánknak.

Itt van például ez a tenger közpénzből fenntartott Európai Unió, amely – ugye – béklyóba köti az akaratunkat. 2007-ben viszont lehetőségünk nyílt arra, hogy nagyon erősen visszacsapjunk az előző évek szenvedéseiért. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a globális erők legalázatosabb magyar szolgája ugyanis fejébe vette, hogy az EU frissen megalkotott alapokmányát, a lisszaboni szerződést az összes tagország közül ő fogja leghamarább letolni a nemzeti parlament torkán. A tét nem volt kicsi, hiszen ez az okmány a szuverenitásunk életbe vágó kérdései mellett a magyar társadalom mindennapjait is alapvetően meghatározta.

Azt hihetnénk, hogy erősen törhette a fejét a mikénten, hiszen a szerződés ratifikálásához az ellenzék szavazataira is szükség volt. Az akkor már minden magyar anya átkába foglalt Gyurcsány mégsem habozott. Portugáliából hazatérvén egy nappal később már szavaztak is a képviselők. És milyen jól tudta, mi fog történni. A ma már EU-kritikától hangos Fidesz– KDNP-frakció a legkisebb ellenállás nélkül nyomta meg a gombot a balliberális kormány előterjesztése mellett. Ráadásul anélkül, hogy a képviselők kérték és tudták volna, hogy miről is van szó, a mellékletekkel együtt 400 oldalas irományban. Pedig követelhették volna. A szerződés a migránskérdést is szabályozta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. november 10. 00:07
Mások is megszívták, mit ugrálsz. "Labour signed the Nice Treaty, which abolished the veto over the nomination of the Commission president; and then the Lisbon Treaty, which gave to the European Parliament the right to approve the nomination." http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/10934647/David-Cameron-Why-I-still-believe-Britain-can-do-business-in-Europe.html
OberEnnsinnen
2015. november 09. 14:58
Elmész a p...csába, D. Horváth! " A Fidesz– KDNP-frakció a legkisebb ellenállás nélkül nyomta meg a gombot a balliberális kormány előterjesztése mellett. " Ha 2007-ben a Fidesz egy percig is szembemegy az EU-val, ezzel a Gyurcsány közeli halálát hordozó állapotoknak percek alatt végét veti. Gy F azonnal rávetődik a Fidesz Európa-ellenességére, amivel ráadásul visszamenőleg a 2006-os eseményeket is saját hasznára visszafordította volna: "akkor is nekem volt igazam, a Fidesz akkor is ugyanilyen aknamunkát folytatott a magyar érdekek ellen" jelszóval. Nagyon kevés vagy te a Magyar Nemzethez, D. Horváth, Van ennek a lapnak méltó tudású munkatársa, te pedig lépj hátra, nem egyet, legalább kettőt.
Peter8811
2015. november 09. 12:39
Simicska csicska, irományod neked van!
pollip
2015. november 09. 12:26
Egy picit beugrottam az mno-ra ( régen tettem ilyet ) és pár másodperc után azt hittem, a nol-on vagyok:-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!