Rajzold újra!

2016. április 13. 13:44

Elképzelem a Tescót, amely új alkalmazottak felvételéről nem tud dönteni három nap alatt, így hát most vasárnapra berántja a már meglévő dolgozóit, akiket aligha vigasztal a rendkívüli munkavégzésként kiutalt másfélszeres extra pénz.

2016. április 13. 13:44
Varga G. Gábor
Népszabadság

Elképzelem a Tescót, amely új alkalmazottak felvételéről nem tud dönteni három nap alatt, így hát most vasárnapra berántja a már meglévő dolgozóit, akiket aligha vigasztal a rendkívüli munkavégzésként kiutalt másfélszeres extra pénz, ha mondjuk, megszervezte már a hét végi családi kirándulást, ne adj Isten, hogy felköszöntik a születésnapos nagymamát. Ebben az eseménysorban nyoma sincs annak, amit Orbán Viktor próbál elhitetni, vagyis hogy önkéntes vállalás alapján lehet dolgozni vasárnap. Sőt, most lesz csak igazán kényszer.

Amikor a boltbezárás ellen érveltem, vásárlóként szóltam. Véleményem tartva állítom: Magyarországon senkit sem lehetne úgy csuklóztatni, ahogyan ma a kormány a vállalkozókkal és az alkalmazottaikkal teszi. Nem érnék fel ésszel, mit jelent ez a döntés a kereskedelemben dolgozók családjainak? Ha így van, alkalmatlanok, és ez még a jobb verzió. Pedig jó pár éve mantrázzák az érintettek: kiszámíthatatlan politika mellett nincs tisztességesen, jól működő üzlet. Ahogy ezt a sztorit elintézték a jobban teljesítők, az nemcsak arra bizonyíték, hogy a kisemberek és a kisebb és nagyobb vállalkozók sorsa sem érdekli őket, hanem arra is, hogy képtelenek lennének egy vállalkozást sikerre vezetni. Hogy még soha életükben nem írtak egy üzleti tervet, nem alkottak cégstratégiát. Ellenkező esetben az egész országot érintő kérdésekben nem Orbán Viktor egyszemélyi döntése érvényesülne. Pokolba az üzleti tervvel? Minek? Ha csinál is valaki, módosíthatja havonta.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2016. április 13. 18:02
Sir itt mindenki, hogy az egyik nem tudja majd a tulorapenzt kitermelni, vasarnap, a masik atharitja a vevokre az esetleges tobbletkoltsegeket a vasarnapi bertobbletek miatt.... akkor konyorgom , ne nyiss ki ha nem rentabilis, miert erzem ugy hogy ennek a vasarnapi ujranyitvatartasnak az ott dolgozok es a vasarlok lesznek ismet a vesztesei... Rogton konnyeket hullatok a multikert, hogy nem rentabilis ha nyitva vannak...
GregDzsi
2016. április 13. 15:32
Szóval a "boltbezárás" hibás döntés volt, a visszavonása viszont felháborító. Lámlenge.
kispufi
2016. április 13. 14:51
ha az van, amit akartok, akkor az a baj, hogy miért úgy, miért nem máshogy. nem kádárapátok ballonkabátjából bújtatok ti elő véletlen? na jó, csak költői kérdésnek szántam.
krutyifix
2016. április 13. 14:40
dobtak koncot nektek, örüljél nyamnyogjál soha ne legyen nagyobb marginális rossz döntése semelyik mindenkori magyar kormánynak mint nyiva van vagy sem az a kibaszott bolt vasárnap egy normális ellenzék úgy kommunikálta volna, hogy nyertünk egy apró csatát és van még 200 fontos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!