A fideszes médiaháború felszín alatti konfliktusa

2018. augusztus 03. 15:15

Liszkay, aki Mészáros Lőrinc tulajdonolta mediaworks-öt vezérigazgatja, tehát Mészáros a főnöke mostantól azt a Hír Tévét is irányítja, ami a Mészáros tulajdonolta Echo Tévé fő riválisa lesz mindaddig, amíg el nem dől a két tévé sorsa.

2018. augusztus 03. 15:15
Dezső András
Dezső András
Index

„Azt senki nem tudja, hogy a most kezdődő rivalizálásban melyik fideszes tévé lesz a befutó, a végeredményt többek szerint majd az dönti el, ki az erősebb kutya: Liszkay Gábor vagy Mészáros Lőrinc. A helyzetet ismerők szerint Orbán ebben most nem taktikázik, nem versenyezteti a két tévét, már csak azért sem, mert a versenyzésre nincs pénz.

A helyzet tehát elég faramuci, mondhatni abszurd:

Liszkay, aki Mészáros Lőrinc tulajdonolta mediaworks-öt vezérigazgatja, tehát Mészáros a »főnöke« mostantól azt a Hír Tévét is irányítja, ami a Mészáros tulajdonolta Echo Tévé fő riválisa lesz mindaddig, amíg el nem dől a két tévé sorsa. 

A végső szó nyilván Orbán Viktoré lesz, ahogy arról is »legfelsőbb szinten« döntöttek, hogy hogyan foglalják vissza a HírTV-t. A »visszafoglalás« részleteit közelről ismerőktől úgy tudjuk, Liszkayék nagyjából tíz nappal a hatalomátvétel előtt szervezték be azokat a tévéseket, akiknek az volt a feladatuk, hogy folyamatos legyen a sugárzás. A politikának a hatalomátvételt illetően nem volt konkrét kérése, egyetlen kivétellel: ez pedig az, hogy legyen látványos a visszafoglalás, és azonnal rúgják ki a tévéből azokat az arcokat, akiket vagy fideszes árulóknak, vagy a baloldal ikonikus figuráinak tartanak – és így üzenjenek a tábornak.

Ám még a visszafoglalók is »szakmailag szerencsétlen időpontnak«  tartották a nyarat, amikor nem csak a tévések egy jó része van szabadságon, hanem azok a fideszes politikusok is, akikkel meg lehetne tölteni a műsoridőt. Arról nem is beszélve, hogy a fideszes médiaiparban óriási a káderhiány. Pénz van, ember nincs – ezt a fideszes médiatérből elég sok ember megerősítette az Indexnek. Sőt, sokan annak tudják be, hogy a Hír tévé 2015 után baloldalinak tekintett újságírókat szerződtetett le, hogy a jobboldalról alig-alig találtak valakit.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2018. augusztus 04. 16:01
Hova lett a híres indexes irónia?
Minnie
2018. augusztus 04. 00:43
sírtok bolsevikok, sírtok. vegyétek már észre, amihez közötök van, volt, minden tönkremegy, bezár, elromlik, eladások. próbáljatok alkotni, dolgozni már végre ebben a kurva életben!
öszödibeszéd
2018. augusztus 04. 00:19
Káderhiány van, András a jobboldali médiában??? Értelmezd kérlek. Vagyis sokkal több jobboldali újságíróra lenne igény? Sokkal kevesebb baloldalira, mert ott képződik a többlet? Rosszak az arányok a médiamunkában!? LOL A baloldali Hírtv jobboldali újságírókat akart szerepeltetni? Na ne viccelj. Olyan műsorok voltak, ahol egy komplett focicsapatra való ketyós orbánfóbiás médiakáder bohóckodott. Jól elvolt magában az egész zárt osztály.
enes
2018. augusztus 03. 22:11
Ha jól emlékszen: összevobták a MN-et és az Új M-ot. A példa adott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!