Revolvercímlappal jelentkezett a Hócipő

2019. november 22. 21:38

A kollegialitás ilyen szintű meggyalázására szavakat sem találok.

2019. november 22. 21:38
Hont András
Hont András
Facebook

„Föltűnt, akinek föltűnt (nekem nem nagyon, csak most, hogy belegondolok), az utóbbi időben jóval ritkábban fordulok meg az ATV-ben, mint annak előtte. Ennek alapvetően a finnyásságom az oka. Úgy döntöttem, hogy bizonyos műsorokba nem vagyok hajlandó bemenni. Például olyanba, ahol napi miniszárszó keretében újságírók és aktív politikusok együtt fejtik meg a világot. Ez az én döntésem, azon újságíróké, akik bemennek – többek közt hozzám közelálló, sőt nagyon közelálló emberek is –, az meg az övék. Az pedig, hogy fönntart ilyen műsort, az meg a tévé döntése. Nem az én tévém.

Az persze a világvicce, hogy a haladó, progresszív, baloldali, liberális, klímatudatos, dzsenderérzékeny satöbbi, satöbbi személyeknek és nézeteknek leginkább teret adó orgánumot egy neoprotestáns kisegyház tart fönn. Mely tényre a haladó, progresszív, satöbbi, satöbbi kompánia időről időre rádöbben, hogy tudniillik egy neoprotestáns kisegyház az bizony egy neoprotestáns kisegyház. Ennek következtében a véleménye egy csomó kérdésben a melegjogoktól az abortuszig, a szekularizációtól az oktatásig (és mint kiderült: a jógáig) eltér a baloldali, dzsenderérzékeny, satöbbi, satöbbi erők véleményétől. Megjegyzem, amikor ez a faramuci helyzet létrejött, éppen MSZP-SZDSZ-kormány volt, és azt követően további hét évig. Akkor ez a tény nem szúrta a liberális, akkor éppen még nem klímatudatos, satöbbi, satöbbi slepp szemét. Igaz, az idő tájt Fásy Ádám még az ATV-n volt, és nem a Fideszben. A jeles előadóművész pedig nem csupán a Fásy mulató című kulturális szőnyegbombázással jelentkezett a csatornán, hanem hétről-hétre MSZP-s politikusokkal folytatott bájcsevejt, ahogy több olyan műsor is volt, amely semmi más funkcióval nem rendelkezett, mint hogy a résztvevők nagyegyetértésben öntsék rá elfogultságukat a közönségre.

Ugyebár hasonló jellegű csak éppen pont az ellentétes nézeteket propagáló műsoroknak jelenleg nyoma sincs az adón, noha Fidesz-kormány van. Volt olyan kormányhirdetés, amely nekem elfogadhatatlan, de a belpolitikai műsorokban változatlanul az időközben ellenzékbe szorult haladó, satöbbi, satöbbi eszmék és politikusok a meghatározóak. Az én ízlésemnek, médiáról alkotott elképzeléseimnek túlságosan is. Ám akad, akinek ez sem elég.

Revolvercímlappal jelentkezett a Hócipő nevű öndefiníciója szerint szatirikus kéthetilap. Nem tudom, hogy a szatíra műfajába mennyire tartozik bele, hogy betámadok egy magánkézben lévő televíziót, és rém kellemetlen helyzetbe hozok egy kollégát. Ám Farkasházy Tivadar(né) szerint erre eljött az idő, mégpedig azért, mert neki és a haveroknak nincsen ott műsora. Márpedig az jár. Ennek alátámasztására a címlapon és a belső oldalakon impozáns fényképalbumot közöl (nem, nem mind haver), azt demonstrálva, hogy ki mindenkit távolítottak el az adótól, és meggyomrozva az ATV alkalmazottját, Rónai Egont, aki még mindig merészel a csatornánál dolgozni. A kollegialitás ilyen szintű meggyalázására szavakat sem találok.

A többiek (akik a listán szerepelnek) esetét meg nem szeretném kommentelni, mert egytől egyig személyes ismerőseim. Van, akit kedvelek, és van, akit nagyon nem. Történeteik nagyon különbözőek: van, akit érzésem és információim alapján valóban nem a legkörültekintőbben rúgtak ki, de van, aki rajtaütésszerűen maga mondott föl. Van, akit a vezetők mindenáron meg akartak tartani, de elhagyta az egész szakmát egy jóval kevésbé rizikós pályáért, és van, akinek brutálisat bukott a műsora. Van aktív politikus, aki azért tűnt el a képernyőről, mert például a címlap nyomdába adásának idején éppen az ATV stúdiójában tartózkodott (http://www.atv.hu/videok/video-20191119-hadhazy-akos), és van olyan politikus, aki visszavonult a közélettől, és sehol sem nyilatkozik. Szóval, tényleg nem fogom egyenként és név szerint végigvenni, de mintha kissé elhamarkodott lenne ez az összeállítás.

Egy nevet azonban mégis megemlítek. Azok közül, akiket nagyon nem kedvelek, és erre minden személyes okom meg is van, bár velem minden alkalommal kifogástalanul udvarias volt, amit én minden alkalommal kitartó fagyossággal viszonoztam. Ennek ellenére egy roppant színes, szórakoztató személyiség, remek sztorikkal – így igen sajnálatos, hogy utoljára májusban szerepelt egy adásban. Ungvári Tamás – merthogy róla van szó – azzal a humorosnak szánt képaláírással található a listán, hogy „már a könyvekre sincs pénzük?”, utalva rá, hogy korábban „Könyvjelző” címen futott műsora az adón. Nem tudom, hogy Farkasházy Tivadar(né) észrevette-e, de Ungvári júniusban meghalt. Szerepeltetése az ATV részéről, azt hiszem, némi nehézségbe ütközik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:32
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
antioxi
2019. november 24. 15:28
Hont! Nem vagy komolyan vehető csávó.
antioxi
2019. november 24. 15:28
Hont! Nem vagy komolyan vehető csávó.
stifwacar
2019. november 23. 21:59
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!