ELEGY

2020. augusztus 26. 19:45

Ők az Ellenzéki Együttműködés – az ELEGY – alapítói. Talán most ők küldhetnék el a történelem süllyesztőjébe az illiberális demokráciát, ahogyan az elődeik tették a szocialista demokráciával.

2020. augusztus 26. 19:45
Somfai Péter
168 Óra

„Nézem azt a képet, amely a napokban került elő az egyik internetes portál jóvoltából. Fekete-fehér fotó, még valamikor februárban készült egy számomra ismeretlen irodában. Talán Magyar Györgynél, aki jómódú »nyugdíjasként« politizálásra adhatta a fejét, s néhány szendvics, meg műanyag pohárból felszolgált üdítő mellett diskurzust kezdeményezett a holnapról. Alig ismert és ismeretlen arcok néznek a kamerába. Ők az Ellenzéki Együttműködés – az ELEGY – alapítói.

Mintha már láttam volna ezt a képet. Vagy mégsem ezt? Az a felvétel a budapesti egyetem jogi karának egyik professzori szobájában készült, istenem, valamikor a történelem előtti időkben! Az ellenzék akkori prominenseit ültette egy hosszú asztal, az Ellenzéki Kerekasztal – az EKA – köré néhány jogászember. Sokan voltak, s akinek nem jutott szék, a falat támasztotta. A többiek, egy pillanatra felhagyva a diskurzussal, belenéztek a lencsébe. Ha akkor kérdeznek, talán csak megvonom a vállam, ki a fene az a Kónya? Az a lakli szőke, valami Fodor? Hátul, a bal sarokban, egy alacsony, soványka, szakállas legény mellett egy kajla bajuszos szorong fél fenékkel a székén; látszik rajtuk, büszkék arra, hogy egyáltalán beengedték őket a »nagyok« közé.

...

Arról a most készült fotóról jobbára az ELEGY ismeretlen figurái néznek rám. Ha sikerülne egyezségre jutniuk egymással, ha meg tudnának egyezni, ha...

Talán most ők küldhetnék el a történelem süllyesztőjébe az illiberális demokráciát, ahogyan az elődeik tették – az EKA álmodozói – a szocialista demokráciával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2020. augusztus 27. 16:26
Igen, ahogy már megállapították, a történelem ismétlődik. 'Először dráma, aztán meg bohózat'.
Vakfolt
2020. augusztus 27. 12:33
Cucuka, ha az illiberalizmus elbukik, akkor jönnek vissza komcsik, nézd meg mit művel a dk Budapesten. Annyira azért arra nem vágyunk. S5!
Bokros Birka
2020. augusztus 27. 10:13
Fasomfai vérbő komancsból lett nagyon libsi álmodozik, aztán felébred és nem a gatyóban a keze, mint Gréczynek, hanem a biliben. :D
1000bocs
2020. augusztus 27. 10:06
Legyen inkás SZM! Amikor összefognak a kapotánnyal, a közös nevük SZM-ISZOM lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!