A nemzetállami keretek nem meghaladhatóak

2020. szeptember 28. 13:14

Az Európai Egyesült Államok pedig utópia és nem realitás.

2020. szeptember 28. 13:14
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az LMP álláspontja szerint a kormányváltás nem jelenthet visszafordulást ahhoz a sikertelen időszakhoz, mely a Fidesz első kétharmadához vezetett. A közös kormányzás csak akkor lehet majd sikeres, ha a korábban kormányzati felelősséget viselő pártok és politikusok nem megmagyarázni, hanem meghaladni akarják majd a múlt hibáit.

Az ellenzéki pártoknak olyan kormányt kell alakítani, ami véget vet az elmúlt tíz évben látott perverz újraelosztás rendszerének, és olyan társadalompolitikát folytat, amely nem elgáncsolja, hanem segíti azokat, akik az állam segítéségre szorulnak. Fel kell vállalnunk, hogy jelentős béremelésre van szükség a közalkalmazottak körében, és szembe kell nézni a gondoskodási válsággal. Ehhez igazságosabb és fenntarthatóbb adórendszerre van szükség.

Olyan kormányt kell alakítani 2022 után, amely ugyanúgy képviseli határon innen és a határon túl élő magyarokat. Ennek megfelelően továbbra is fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy a határon túli magyarok is képviselettel rendelkezzenek az Országgyűlésben. Magyarország következő kormányának olyan patrióta külpolitikát kell követnie, amely nem meghatározni akarja a határon túl élő magyarok érdekeit, hanem képviseli az általuk meghatározott célokat is.

Olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amely amellett, hogy világosan kimondja, hogy hazánk helye az Európai Unióban van, elismeri azt is, hogy az EU-nak átfogó és sürgős reformokra van szüksége. Magyarország gazdaságpolitikájának célja nem lehet az, hogy minél inkább megfeleljen a magországok érdekeinek, sem az, hogy érdemi reformok nélkül a szorosabb integrációt erőltesse. Ki kell mondanunk, hogy a nemzetállami keretek nem meghaladhatóak, az Európai Egyesült Államok pedig utópia és nem realitás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. szeptember 28. 17:43
Gyanús nekem ez a törleszkedés. Vagy őszintén gondolja, amit mond (miért ne?), vagy tisztán látja a jövőt, és helyezkedik. Vagy mindkettő. De az is lehet, hogy egészen másról van szó.
Hannibal
2020. szeptember 28. 16:37
Továbbra is a legértelmesebb aktív ellenzéki politikus (igaz nem nagy a verseny...).
Cséfy
2020. szeptember 28. 15:50
--
matykox
2020. szeptember 28. 15:44
Ungár, Ungár, te kis ravasz! Látom, az elemi intrika-suli első osztályát már kijártad! Sajnos még ez sem elég ahhoz, hogy valaki JÓ politikus legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!