Biden erősen korlátozott elnökséget nyert

2020. november 09. 13:34

Az előzetes várakozásokhoz képest persze nem lehet felhőtlen a demokraták öröme.

2020. november 09. 13:34
Pap Szilárd István
Mérce

„Ha az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke nem képes újraválasztatnia magát, az óriási vereség számára. Az amerikai elnökség 231 éves története során eddig tízszer fordult elő, hogy regnáló elnöknek nem jött össze a második mandátum megszerzése, a második világháború óta pedig mindössze háromszor: Gerald Ford, Jimmy Carter és George H. W. Bush esetében.

Csak azért kezdem ezzel, mert a tény, hogy hosszú napokon keresztül kellett várni, míg kiderült, hogy Joe Biden lesz az USA következő elnöke, illetve, hogy több államban is gyakorlatilag hajszálon múlt a demokrata politikus győzelme, elfedi azt az alapigazságot, hogy egy hivatalban lévő elnök legyőzése bizony nem kis teljesítmény.

Az előzetes várakozásokhoz képest persze nem lehet felhőtlen a demokraták öröme: a szövetségi képviselőházban övék maradt a többség, de veszítettek mandátumokat, a szenátus esetében pedig csak egy mandátumot hódítottak el a republikánusoktól, akik megőrizhetik többségüket a felsőházban. Bár ez utóbbi csak januárban fog kiderülni, amikor Georgia állam két szenátusi választásának második fordulója is lezajlik. Közben azonban brutális mennyiségű pénzt költöttek el olyan szenátusi versenyekre, amelyekben teljesen irreálisan mérték fel saját esélyeiket (pl. Maine és Kentucky államokban), vagy híresen népszerűtlen republikánus inkumbenssel szemben maradtak alul (pl. Észak-Karolina).

Joe Biden pártja nem tudott javítani az állami törvényhozások esetében sem, egyetlen helyen sem sikerült fordítaniuk a republikánusokkal szemben, így az 50 szövetségi állam többségének törvényhozását továbbra is utóbbiak ellenőrzik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Capstan79
2020. november 09. 23:18
Majd a Hadsereg eldönti. US Army 1 billió dollárt kapott 2 éve haderőnemi fejlesztésre, új fegyverekre. Ha a Supreme Court nem semmisíti meg a csaló államok kétes eredményeit, a végső szó ezeké a katonáké lesz, nem játék csúzlival a kezükben! A puccsista csaló demonokraták pedig mehetnek bérrabtartás keretében Putyin elvtárshoz Szibériába:)) Bidés bácsi, Szörnyű Harris néni, Killary, és a médiájuk, közösségi szennyhálójuk nemkülönben!
kiss.istvan770
2020. november 09. 19:42
Nem nyert és ha maradt még valami a demokráciából az USA-ban, akkor nem is fog és megsemmisítik a hamis szavazatokat.
Daily
2020. november 09. 17:32
A demokraták több ezer milliárdos zöldítési programját nem akarják kifizetni a saját hasznuk rovására. Ezért lett korlátozott a hatalmuk a képviselőházban. Valószínű a korábbi választásokon is így manipulált a pénz-elit a háttérből. Ők döntik el ki lesz elnök ki nem. Csak most egy kívülálló (Trump) és stábja felhívta a manipuláció típusaira a figyelmet.
Magyarok Pásztora
2020. november 09. 15:57
Csalással, uszítással és hazugsággal nyertek tehát nem legitimek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!