A Transzparens Újságírásért Alapítványról

2021. március 12. 15:20

A Fidesz médiáról szóló narratíváját erősíti, szolgálja ki, hogy ti a színtiszta pártsajtót ültetitek le pártoktól független újságírókkal.

2021. március 12. 15:20
Fábián Tamás
Facebook

„Önmagában már az a Fidesz médiáról szóló narratíváját erősíti, szolgálja ki, hogy ti a színtiszta pártsajtót ültetitek le pártoktól független újságírókkal. Azt a képet mutatja, hogy van egyik oldal és másik oldal, van kormánypárti sajtó és ellenzéki sajtó, viszont az én álláspontom szerint úgy néz ki a felosztás, hogy van pártsajtó és pártoktól független sajtó.

Előbbit nem is nevezném sajtónak, lévén, hogy aki felvállaltan pártérdekek mentén dolgozik, az sokkal inkább pártmunkás/politikus, mint újságíró. Pont azzal segítitek a Fidesz narratíváját, hogy nem reflektáltok erre a helyzetre, hanem úgy tálaljátok a vitákat, mintha a pártsajtó és a pártoktól független sajtó ugyanannak az éremnek lenne a két oldala.

Ezzel egyszerre legitimáljátok a pártsajtót, és húzzátok le a szintjére a független médiát, ami mondom még egyszer, pontosan egybevág a Fidesz érdekeivel és kommunikációjával. Nyilván azzal, hogy elvállaltam a beszélgetést, pontosan tudtam, hogy milyen helyzetben fogok részt venni, de remélem nem gond, hogy erre nyilvánosan is reflektáltam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sosringli-babbal
2021. március 13. 08:06
A függetlenobjektívség olyan, mint a transzneműség. Valaki kitalálja magáról, hogy ő az, hangoztatni kezdi, majd sértődötten követeli, hogy innentől mindenki annak tartsa.
tuske53
2021. március 13. 08:03
Fábián egy a nemétől, hazájától, az erkölcstől független firkász.
zara
2021. március 13. 03:06
'pártoktól független újságírókkal' na persze...aki fizetést kap az nem független...
sosringli-babbal
2021. március 12. 21:29
FÜGGETLEN VAGYOK!! FÜGGETLEN VAGYOK!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!