A keleti diktatúrákat beengedi, a nyugati egyetemeket elüldözi a kormány

2021. április 06. 15:00

A magyar kormánynak fontosabb egy keleti kommunista diktatúra, mint a nyugati szövetségeseink.

2021. április 06. 15:00
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A 700 milliárdos, kínai hitelből épülő Budapest-Belgrád vasútvonal után újabb szívességet tesz a magyar kormány a Kínai Kommunista Pártnak: 540 milliárdból épül a kínai állami egyetem budapesti kampusza. Csak hogy lássuk az arányokat: ennél a legtöbb évben kevesebbet költött a magyar felsőoktatásra a kormány.

A Direkt36 írása szerint fel sem merült, hogy piaci versenyben dőljön el a kivitelező: kínai hitelből kínai állami cég építheti a kínai befolyást növelő intézményt. Ráadásul egy olyan cégről van szó, amely a világ számos pontján keveredett már korrupciógyanús ügyekbe.

A kínai egyetem beengedése és a CEU elüldözése világos jelzése annak is, hogy a magyar kormánynak fontosabb egy keleti kommunista diktatúra, mint a nyugati szövetségeseink. Mert itt nem csak felsőoktatási együttműködésről van szó: a kínai diktatúra ugyanúgy geopolitikai célokra használja az egyetemeit, így az ügynökképzőként is funkcionáló Fudant, mint a Huawei által építendő 5G-hálózatokat, vagy ahogy Putyin használja Budapestre küldött orosz Nemzetközi Beruházási Bankot. Lesújtó: kínai és orosz kémek játszótere lett Magyarország, Orbán Viktor pedig nem győzi pénzzel támogatni”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2021. április 07. 11:18
KELLENE még egy vagy két Kínai egyetem is. Ha valaki valamihez nem ért vegye csendesre,csak azért menni valami ellen mert kevés tudással rendelkezik a témáról a sötét középkort idézi. Javaslom egy kicsit utána nézni milyen szintű oktatás van a kínai egyetemeken. Egy "nagyon okos" nemrég leszólta az indiai gyógyszer gyártást,amely egyenlőre a legmodernebb technológiával,hatalmas mennyiségben képes gyógyszereket és hatóanyagokat előállítani. Innen (Európából) komolyabb ismeretek nélkül osztani az észt és megítélni másokat felelőtlen,oktalan. A "nyugati" egyetemek egy része csak politikát hozott.
SzaZo
2021. április 07. 08:32
De hiszen mindkettő keleti! Az egyik közel-, a másik távol...
Bátya62
2021. április 07. 06:33
Mi már csak ilyenek vagyunk. Mindenkinek szivességet teszünk. Önzetlenül. Pl. a Nyugatnak is nagy szivességet tettünk anno a privatizációkkal stb. De jól bírjuk!
bagira
2021. április 07. 03:41
Soros féle egyetem nem tudást ad hanem terrorista ügynök kiképző , egyetemi diploma semmire se való , szinte nem lehet vele elhelyezkedni. Egyetemen kiképzett személyek Amerika fegyvere nem tetsző kormányok ellen mozgósítja belső uszító bomlasztó kormánybuktatók. Lásd a Timeát, Szél Bernit a Cseka . Nyugat egykor nyugatra szökött kommunistáknak helyt adott altatta majd megfelelő időben bevetette , most már a nyugat egyetemeket kihelyez az adott országokba ,országokkal kinevelteti a belső ellenséget , nem tartja el a szökött kommunistákat . Egyszerűbb a mozgósítás az ügynökük a nép közé beépül sőt a politikába beolvad , hülye nép még a parlamentbe is beszavazza az ellenségét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!