A Birodalom visszavág, mindig, mindig, mindig visszavág

2021. április 27. 20:48

Bajban a globális szuperhatalom?

2021. április 27. 20:48
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Globális adóemelést szorgalmaz Joe Biden. A Fehér Ház fura ura egységes társasági minimumadó bevezetésére akarja rávenni a világot, az új szabályrendszer részleteinek kidolgozása már jó ideje tart a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) berkein belül. Az adó mértékét egységesen 21%-ban határozná meg (természetesen a világ ura, az USA)

Bajban a globális szuperhatalom? A birodalmi Amerika urai, a nagy trösztök, a Wall Street és a tech cégek, nyilvánvalóan adóelkerülés (bocsánat optimalizálás) végett a harmadik világba szervezték ki a gyártást, bocsátkoztak átláthatatlan (és ezért megadóztathatatlan) pénzügyi tranzakciókba, ezzel meggyengítve a nemzetállami Amerika pénzügyi helyzetet, miközben ugyanezzel a nemzetállammal fizetteti meg a világ ellenőrzésének és ha kell megfegyelmezésének költségeit.

A végletekig kizsákmányolt nemzetállami Amerika, amely nem csak fiainak életét áldozza fel, hanem az önálló költségvetéssel nem rendelkező birodalmi elit világ feletti uralkodásának a költségeit is fizeti, úgy látszik, hogy kimerülő félben van. A katonai és a világuralomhoz szükséges egyéb járulékos kiadások szintentartásához, a zöldkapitalizmusra történő áttérés horribilis költségeinek fedezéséhez a Birodalomnak bevételek növelésére van szüksége.

A globálisan egységes adó, az amerikai nemzetállam keretei közé kívánja visszaterelni a világban szétszórt vállalatait, hogy az továbbra is biztosítani tudja a Birodalom és annak elitjének világ feletti uralmát. Ezt csak más államok/gazdaságok kárára lehetséges megtenni. Ha a terv sikerül, Amerika jól, a világ többi része vagy legalábbis az, amely a Birodalom fennhatósága alatt áll, rosszul fog járni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korpáskeksz
2021. április 28. 20:17
Kedvenc komcsink, Jámbor Andriska azt fogta fel az egészből, hogy ez valami nemzetközi forradalom. Szegényke nagyon vakon van már megint.
aleb19
2021. április 28. 00:10
12% szazalek minimumado az nem a vilagvege es ha az offshore cegeket is kinyirjak akkor mi nyerhetunk is ezen
kortárs
2021. április 27. 23:15
Tegnapelőtt kommunisták, trgnap szabadpiac-hívők, ma épp blm-rasszisták. Ami nem változik azok az isteneik Marxtól, Sorosig. Ha kell államosítanak, ha kell rablóprivatizálnak. A cél világos, amelyik országba küldi őket internáci mozgalmuk, ott biztosítani a hatlamukat, parazita létüket.
MrStokes
2021. április 27. 22:30
Liberálfasizmus - A baloldal rejtett története Mussolinitől napjainkig Jonah Goldberg XX. Század Intézet, 2012 Írj véleményt elsőként! Összefoglaló A "fasiszta" szót ma rendszerint sértésként használják a jobboldallal szemben - a neokonoktól a nagyvállalkozókig tartó kört illetve ezzel. De mit is jelent valójában? Nem lehet, hogy a fasizmus igazi örökösei valójában azok, akik roppant kedvesnek és progresszívnek gondolják magukat: a liberálisok? https://bookline.hu/product/home.action?_v=Jonah_Goldberg_Liberalfasizmus&type=22&id=259856&gclid=CjwKCAjw7J6EBhBDEiwA5UUM2sxXLIS4ROcG51i6WmmXzlncRgQHHSTStKFMuYgTKHyOXiZxmSbSWRoC2fkQAvD_BwE Biden Józsi ........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!