Karácsony Gergely volt főtanácsadója nagyon jól járt a baloldali hatalomváltással

2021. december 09. 12:00

A baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is.

2021. december 09. 12:00
null
Kontra
Kontra

„Hiába van romokban a fővárosi költségvetés, vannak olyanok, akiket ez a legkevésbé sem érint. Gál J. Zoltán Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökeként lett a baloldal befolyásos háttérembere, a legutóbbi önkormányzati választás után »rovott múltja« ellenére át tudta menteni hatalmát a Városházára.

Idén októberig havi egymillió forintért osztogatott tanácsokat a főpolgármesternek, úgy, hogy közben sokáig közel félmilliós fizetést kapott az egyik budapesti cég igazgatósági tagjaként. Miután főnöke visszalépett az előválasztás két fordulója között, váratlanul lemondott tisztségéről. Egy darabig úgy nézett ki, ezzel el fog tűnni a süllyesztőben, azonban végül puhára esett. A jelek szerint a baloldalon mindennél fontosabb a belsős pozícióosztogatás. Még az anyagi problémáknál is.

Gál J. Zoltán – Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egykori kabinetfőnökeként – a 2010 előtti világ egyik jól ismert háttérembere.
Ehhez képest az ellenzékváltás ígéretével fellépő Karácsony Gergely az elsők között vette be őt a stábjába. A Kontra birtokába került szerződések alapján Gál J. Zoltán havi 1 millió forintért adott tanácsokat a főpolgármesternek. Arról nem is beszélve, hogy ezzel egy időben közel félmillió forintért ült be az egyik fővárosi társaság igazgatóságába.”

Címlapkép: MTI/MEH

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. december 09. 19:50
Merthogy mindenhez is ért egy komcsi!
Gullwing
2021. december 09. 15:59
Ezeknél ez így megy a régi tolvaj, hazug elvtársakat mindig felkarolják.
Akitlosz
2021. december 09. 15:26
A jobboldalon is. Már ha a Fidesz annak számít, csak mert a szélsőbaltól picit jobbra van. 2010. óta egy fideszes politikusnak sem kellett elmennie a piacra dolgozni. Ezért hozta létre a Fidesz a járási rendszert is, hogy legyen hova raknia a kádereit. Ez a parlament csökkentése idején volt fontos. Azért mentek bele a fideszes képviselők, mert tudták, hogy egyiküknek sem kell lemondania a közpénzből élésről, akkor sem, ha kiesne az országgyűlésből a méretcsökkentés miatt. Mindenkinek volt hova ejtőernyőznie. A pozíció osztogatás csúnya dolognak tűnik - az is - de az biztosítja, hogy ne legyen lázadás és összeveszés a politikusok között. Valamiért ilyen pozícióosztogatós rendszert akar a hatalom, nem olyant, amelyben nyílt és egyértelmű szabályok alapján dőlnek el a pozíciók, mint Svájcban. Ott nem kell, mert nem is lehet alkudozni a pozíciókról, a varázsformula nyíltan és előre meghatározza, hogy a választáson az első 4 pártből fog állni a kormány, s azt is, hogy melyiknek milyen pozíciója lesz. Nem ilyen háttérsuskus alkuk tárgya a kormányzás és a pozíciók. A politikának azonban így jó. Ráadásul ugyanezért, amit maga is csinál, bírálhatja a politikai ellenfeleit.
manitowoc
2021. december 09. 14:44
Ez a Gál Jé egy meglehetősen ellenszenves figura, és pofátlan összegeket kap. Sajnos, Tarlós alatt sem volt ritka az ilyen: "A lapunkhoz is eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint a havi egymilliós fizetésű tanácsadók elitklubját erősíti Kovácsné Tóth Ágnes, aki a Főpolgármesteri Irodát vezeti. A fővárosi fejlesztésekért felelős Szegvári Péter szintén egymilliót szakít havonta, és Tarlós István hivatalának kommunikációs igazgatóságát vezető Szűcs Gergely Miklósné is egymilliót kap. Ezután a havi 900 ezer forintot kereső tanácsadók következnek, akik szintén fontos szereppel bírnak: Tarlós István titkárságát vezeti Aszaló-Molnár Judit, aki Kovácsné Tóth Ágnes irodavezető beosztottja, továbbá ennyit kap Baranyiné Kántor Andrea is. Utóbbi azonban már nem közvetlenül a főpolgármester, hanem Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes közvetlen irányítása alatt dolgozik, tehát az ő munkáját segíti. Havi 900 ezret kap a pénzügyi főpolgármester-helyettes, Bagdy György irodavezetője, Rupp György is. Százezer forinttal kevesebbet kap azonban a humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Szalay-Bobrovniczky Alexandra irodavezetője, Paulina Mercédesz. Ő kénytelen havi 800 ezer forinttal megelégedni. A következő szintet a 850-800 ezer forintot kereső tanácsadók képviselik. Szentes Tamás, aki a hajléktalanellátás koordinációjáért és a nemzetiségi ügyekért felel, havi 800 ezret kap. A legrosszabbul kereső tanácsadók sorát a 400 és 500 ezer forint közötti fizetéssel rendelkezők bővítik. Köztük találjuk a havi félmillió forintot kereső Stágel Bencét, aki 2013-ban magánéleti okokra hivatkozva mondott le még KDNP-sként viselt országgyűlési képviselői mandátumáról." https://168.hu/itthon/haromszazmillio-forintot-szakit-evente-tarlos-istvannak-es-helyetteseinek-37-tanacsadoja-800-ezret-kap-a-hajlektalanugyi-szakember-162922
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!