Folytatódik a sajtóbotrány, Murdochnak újabb vezetői pozícióról kell lemondania

2012. április 04. 18:23

Miután korábban a News International vezérigazgatói pozíciójáról is lemondott, most a BSkyB tv-csatorna éléről is távoznia kell James Murdochnak, a médiamágnás Rupert Murdoch fiának. Az ifjú mogult az egykori bulvárlap, a News of the World ügyében folyó perek kényszerítik távozásra.

2012. április 04. 18:23

James Murdoch lemond a BSkyB tv-csatorna vezérigazgatói posztjáról, Rupert Murdoch fia ugyanis úgy véli, túl veszélyes lenne a cég élén maradni, ha elmarasztaló ítéletet hoz az ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság – írja a Kreatív a Guardian cikke alapján. Az ifjabb médiamágnás szerint a cég érdekei látnák kárát, ha ő nem állna fel. A poszton Nicholas Ferguson váltja Murdochot. A lap cikkében megjegyzi: öt év után először fordul elő, hogy nem Murdoch ül majd a csatorna vezetői székében.

A News International vezérigazgatói pozíciójáról a 39 éves James Murdoch február végén mondott le. A News International az idősebbik Murdoch vezette globális sajtó- és médiaholding, a News Corporation nagy-britanniai érdekeltsége, és gondozásában jelent meg a News of the World, a világ egykori legnagyobb példányszámú angol nyelvű vasárnapi bulvárlapja, amely körül a botrány tavaly nyáron kirobbant. A News of the World tavaly júliusi bezárásához vezető súlyos sajtóetikai botrányt közvetlenül az robbantotta ki, hogy kiderült: a lap - sztorivá gyúrható exkluzív értesülések reményében - néhány éve feltörte és lehallgatta egy elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves angol kislány, Milly Dowler mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, miközben az akkor már halott gyermeket a rendőrség még nagy erőkkel kereste.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!