Kártérítést fizethetnek a volt Neo Fm-dolgozók

2012. augusztus 13. 18:04

A múlt héten felmondott huszonhat Neo Fm-dolgozó kilépési papírjain az áll, hogy az általuk szándékosan okozott kár miatt kártérítési eljárás van ellenük folyamatban – írja a hvg.hu. Az ex-hírigazgató szerint a kilépőpapírokkal Medveczky tönkre akarja tenni az egykori munkavállalók jövőjét.

2012. augusztus 13. 18:04

A Neo Fm új ügyvezetője, Medveczky Mihály, kártérítési eljárást indít a múlt héten felmondott dolgozók ellen, mert állítása szerint szándékosan kárt okoztak azzal, hogy nem adták meg a folytatáshoz szükséges jelszavakat, adatokat. Berényi Attila, a volt dolgozók nevében nyilatkozó ex-hírigazgató ezzel szemben azt állítja: a dolgozók szerették volna az információkat átadni, de az új tulaj nem adott meg erre alkalmas időpontot.

Berényi szerint a kilépőpapírokkal Medveczky tönkre akarja tenni az egykori munkavállalók jövőjét. Ki fog minket úgy alkalmazni, hogy egy ilyen, piros pecsét van a kilépőpapírjaikon? – tette fel a kérdést. Hozzátette: a helyzetbe nem nyugszanak bele, ügyvédjeik már dolgoznak az ügyön.

A rádió munkatársai azért mondtak fel, mert többen hónapok óta nem kaptak fizetést. Egy munkajogász szerint könnyen lehet, hogy a dolgozók csak a felszámolási eljárás során, vagy – ha a cégnek nem maradt vagyona – a Bérgarancia Alapból fogják a fizetésüket megkapni – olvasható a hvg.hu-n.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2012. augusztus 15. 23:45
Teljesen mindegy, hogy felmondással, vagy leépitéssel vesziti el valaki a munkáját, ha kódokkal dolgozik, azt bőven az utolsó napja előtt, kötelessége leadni. Irásban, tételesen felsorolva. Ha én lennék egy cégnek a tulajdonosa (vezetője), és velem ugyanezt lépték volna meg, mint itt, én sem tűrném és ugyanigy kártéritési eljárást inditanék ellenük. Teljesen mindegy, hogy milyen rádióról, meg milyen új vezetésről van szó. Amit a kollektivan felmondott dolgozók,láthatóan zsarolási szándékkal megléptek, azt sehol a világon nem tűrik el. Ezzel ők is tisztában kellett, hogy legyenek. Ha meg nem, akkor most majd élvezhetik zsarolási szándékuk következményeit.
agoston36
2012. augusztus 14. 21:34
Verjétek szájba!!!
tomtyi
2012. augusztus 14. 21:34
Rendszergazda alkalmazása úri huncutság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!