Reklámadó: elsötétednek a TV-képernyők

2014. június 03. 15:17

Közös fellépésre kéri a médiavállalatokat és a szakmai szervezeteket a Magyar Reklámszövetség. Azt kérik, hogy a médiumok elsötétítéssel, illetve fehér vagy fekete lap megjelentetésével tiltakozzanak a reklámadó ellen. A TV2 és az RTL Klub csütörtökön este 19:15 és 19:30 között elsötétül. Az Index egyes értesülései szerint hasonlóan tiltakozhat a Hír TV is.

2014. június 03. 15:17

A Magyar Reklámszövetség közös fellépésre kéri a médiavállalatokat és a szakmai szervezeteket a reklámadó miatt: felhívásukban azt kezdeményezik, hogy a következő parlamenti ülésnap előtt elsötétítéssel, fehér vagy fekete lap megjelentetésével fejezzék ki tiltakozásukat a médiumok. A szervezet kedden közleményt juttatott el az MTI-hez, miután L. Simon László (Fidesz) hétfőn beterjesztette az Országgyűlés elé a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, amely sávokban határozza meg a reklámbevételek adóját.

A Magyar Reklámszövetség arra kéri a médiavállalatokat és az iparág szakmai szervezeteit, hogy június 5-én csütörtökön, vagyis a miniszteri eskütételekről szóló parlamenti ülésnapot megelőzően saját médiatípusuknak megfelelően tiltakozzanak. 

A szövetség, amely más szakmai szervezetekkel együtt már korábban kifejezte tiltakozását, közölte: a kommunikációs iparág a nemzetgazdaság motorja, amelyet a kormánynak partnerként kellene kezelnie, nem pedig a működését veszélyeztető különadó alanyaként. Továbbra is azt kérik, hogy a javaslatot ne fogadja el az Országgyűlés.

Az Index úgy tudja, hogy A TV2 és az RTL Klub, illetve hozzájuk tartozó csatornák csütörtökön csatornái 19:15 és 19:30 között elsötétülnek. Illetve amennyiben értesülése helytálló, akkor a tiltakozáshoz a Hír TV is csatlakozik.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. június 10. 13:06
Ki a fenét érdekel itt az adóbevétel? Egyszerűen eltapossa a Fidesz a neki nem tetsző médiákat. Amelyik tetszik neki az kap állambácsitól milliárdos hirdetéseket, abból futja az adó, aki nem tetszik az meg nem kap és megdöglik az adótehertől. Így megy ez fityisztánban.
atila68
2014. június 04. 19:18
Vicces.
bsandor
2014. június 04. 17:39
nem fognak hiányozni
S0ma
2014. június 04. 17:39
Huttinger! Egy kereskedelmit sem hallgatok! Hidd el, észre sem venném, hogy nincsenek! Nálam nem játszik a tucc-tucc, meg a hülyeségözön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!