Népszavazást kezdeményezne a Jobbik az útdíjról

2015. január 06. 11:50

Vizsgálja a Jobbik, hogy kezdeményezhető-e népszavazás az új útdíjrendszerről, amely szerintük „káoszt okozott” a budapesti agglomerációban. Szabó Attila arról számolt be, hogy a Budapestre bejáró vecsésieknek mindössze egy felüljáró használatáért kell megvenniük a megyei matricát.

2015. január 06. 11:50

A Jobbik vizsgálja, kezdeményezhető-e népszavazás „a budapesti agglomerációban káoszt okozó” útdíjrendelettel kapcsolatban, de a reptérre vezető út forgalmának megbénításától sem riad vissza annak eléréséért, hogy a kormány vonja vissza a szabályozást. Erről Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő és Szabó Attila, a Jobbik vecsési elnöke számolt be keddi, budapesti sajtótájékoztatójukon. Hegedűs Lorántné kifogásait sorolva azt mondta: egyes útszakaszokon nem jelölték, hogy azok fizetőssé váltak, számos benzinkúton nem árulják a megyei matricákat, és az azok elektronikus megvételét szolgáló rendszer is csődöt mondott.

Sérelmezte azt is, hogy míg csökkent a Budapestre bevezető autópálya-szakaszok forgalma, addig növekedett az agglomeráció útjaié, ez pedig veszélyezteti az ott élők egészségét, „a költségvetés 1-2 milliárd forintos bevételéért”. Szerinte a BKV is az utasokra fogja hárítani azt a járatonkénti 20 ezer forintos pluszköltségét, amelyet a társaság számára okoz a rendelet.

Szabó Attila arról számolt be, hogy a Budapestre bejáró vecsésieknek mindössze egy felüljáró használatáért kell megvenniük a megyei matricát. Kijelentette: minden törvény adta lehetőséget kihasználnak tiltakozásuk kifejezésére, akár a reptérre vezető út forgalmát is megbénítják.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2015. január 06. 13:48
Népszavazást Vecsésért, hajrá!
kjkj945
2015. január 06. 12:52
' kezdeményezne' na ne! Miért is nem kezdeményez? Senki nem tartja őket vissza. Gyűjtsék a megfelelő számú aláírást!
cutcopy
2015. január 06. 12:51
"a Budapestre bejáró vecsésieknek mindössze egy felüljáró használatáért kell megvenniük a megyei matricát." Akkor ha Vecsésen múlna lehet hogy elbukna az új rendszer..
3M..
2015. január 06. 12:50
Nem hinném hogy átütő erejű lenne ez a népszavazási kezdeményezés. Egy fölvetést talán megért, de országosan nem mozgatná meg az embereket. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!