Gyöngyösi megerősítette: a Jobbik szakít az ellenzéki összefogással

2023. augusztus 30. 12:17

De ez „nem jelenti azt, hogy bizonyos ügyek mentén nem hajlandó kompromisszumokat kötni”.

2023. augusztus 30. 12:17

A Mandiner korábban megírta, Gyöngyösi Márton új irányvonalat hirdetett meg. Egy, a napokban nyilvánosságra került levél szerint a Jobbik elnöke úgy véli, nem léphetnek ismét a baloldali pártokkal való összefogás bizonyítottan kudarcos útjára. Ehelyett önálló jobboldali arcéllel és konzervatív küldetéstudattal új szövetségi rendszert kell építeni.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyöngyösi Márton a Népszava kérdésére hangsúlyozta, hogy a kiszivárgott levelében leírt állítások nem tartalmaznak újdonságot. Mint írta, azzal a vállalással lett a Jobbik elnöke, hogy önálló politikát és új jobbközép-konzervatív szövetséget épít. Ebbe szerinte nem fér bele az együttműködés a baloldali és liberális pártokkal. Gyöngyösi az általa elképzelt új szövetséget arra a szellemiségre szeretné építeni, amit az elmúlt harminc évben több párt is igyekezett képviselni.

Az, hogy a Jobbik-Konzervatívok nem működik együtt az ellenzéki pártokkal, nem jelenti azt, hogy bizonyos ügyek mentén nem hajlandó kompromisszumokat kötni. Főleg akkor, ha a Fidesz leváltásáról van szó – jegyezte meg a lapnak Gyöngyösi Márton. Elárulta, a jövő évi önkormányzati választásokon a nagyobb településeken a jobbikos jelöltek pártlogó nélkül indulnak majd. Legalábbis ez lesz az általános szabály, a helyi döntések függvényében akadhatnak majd kivételek – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barni-a-hegyrol
2023. augusztus 31. 11:06
Csúzliszájú Gyöngyösi! Bútorozz össze Jakab Petyával. Hátha úgy meglesz az 1% jövőre!
allen9
2023. augusztus 30. 14:07
Nem mindegy a Jobbiknak már? Még Szabó Gábor is a Vona féle pártba ejtőernyőzött át.
Titi
2023. augusztus 30. 14:03
Kár erőlködni, minden téren leszerepeltek. Már nincs kit megszólítani. És ráadásul, amit Gyöngyösi Brüsszelben művelt, arra végképp nincs bocsánat! Elég a megélhetési bohócokból! Épp elég parazitát kell már így is eltartanunk.
hátakkor
2023. augusztus 30. 13:46
Céltalan hajósnak nincs jó szele..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!