Szabó Szebasztián ezüstérmet szerzett a rövidpályás úszó Eb-n

2023. december 07. 18:35

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte meg.

2023. december 07. 18:35

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 27 esztendős magyar versenyző egyéni csúcsától (20.72) – amivel két éve Kazanyban nyert – mindössze két századdal elmaradva csapott célba a francia Florent Manaudou-val holtversenyben.

Az egyetlen magyar érdekeltségű csütörtöki finálét Szabó a harmadik legjobb idővel (20.87) várta, a leggyorsabb szám döntőjében jól kapta el a rajtot, azonban a táv első fele mégsem sikerült neki olyan jól, negyedikként fordult, de nagy hajrával végül második lett.

A számot a brit Benjamin Proud 20.18-as Európa-csúccsal nyerte, mindössze két századdal maradt el az amerikai Caeleb Dressel világrekordjától.

Megvan a második érem is

„Az eleje nem sikerült annyira jól, mint tegnap, így a végén már csak becsuktam a szemem és a technikára koncentráltam.

Ez egy ilyen szám, igazi lutri, rengetegen vagyunk, mindig más tud nyerni”

 – mondta az MTI-nek Szabó, aki a győztesről is beszélt. 

„Az utolsó három hétben együtt edzettünk Prouddal, ott nem így nézett ki, de le a kalappal, fantasztikusan úszott, gratulálok neki. Én is nyilván szeretnék vele csatázni, szóval még keményebben kell edzeni”.

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon, szerdán Késely Ajna nyert bronzérmet 800 méter gyorson.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2023. december 07. 19:07
Remek! De a győztes, az az angol...ember (?) hogy' nézett ki? Schwarzenegger fénykorában is olyan lett volna mellette, mint egy napközis.
pollip
2023. december 07. 18:53
Hatalmas gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!