A Google+ célja a Google egészét jobbá tenni

2012. május 10. 16:04

Mi nem pusztán „egy újabb közösségi oldalt” látunk a Google+-ban. A célja a Google egészét jobbá tenni azáltal, hogy közösségi „szövetbe” köti össze az összes termékünket.

2012. május 10. 16:04
Obi Felten
Médiapiac

„A Google+-t, pontosabban a Google új közösségi próbálkozását nagyon várta a szakma és a sajtó. Ehhez képest bőséggel kaptak szkeptikus vagy egyenesen negatív kritikákat. Számítottak erre?

Elégedettek vagyunk a Google+ eddigi fejlődésével, éppen nemrégiben jelentettük be, hogy elértük a havi százmillió aktív felhasználót, illetve a napi ötvenmillió felhasználót. Az útnak azonban csak a legelején járunk, a projekt kevesebb mint egyéves. Ezen idő alatt a csapat hihetetlen iramban dolgozott az újabb és újabb funkciók elindításán, ezek egy jelentős része éppen a felhasználói visszajelzéseken alapul. Naponta jövünk ki újabb funkciókkal vagy javításokkal. 

A Google+-t vajon annyira várták maguk a felhasználók is, mint a cég? Nincsenek jól el a már meglévő közösségi hálózatokkal, például a Facebookkal és a Twitterrel?

Mi nem pusztán »egy újabb közösségi oldalt« látunk a Google+-ban. A célja a Google egészét jobbá tenni azáltal, hogy közösségi »szövetbe« köti össze az összes termékünket. Az, hogy megérthessük a felhasználóinkat, tudjuk, mi érdekli őket, kik fontosak a számunkra, kulcsfontosságú ahhoz, hogy azt és akkor adhassuk nekik, amire és amikor szükségük van.

Például ha a Google-ön keresgél valaki új mobiltelefonok után, akkor egy sor szakértői véleményt és cikket fog lelni. De hasznos az is, ha mondjuk egy barátod véleményét is megtalálod, aki megosztott egy bejegyzést az új Samsung készülékéről. Ha tudod, hogy a barátod odavan a mobilokért, és bízol az értékítéletében, akkor kíváncsi leszel az észrevételeire. A YouTube-on pedig nemcsak az alapján tudunk így videókat ajánlani a felhasználóknak, hogy korábban mit néztek, hanem azokat is megmutatjuk nekik, amelyeket a barátaik osztottak meg a Google+-on, ami annyit tesz, hogy nagyobb eséllyel fog feltűnni a legfrissebb őrült videó, amiről a barátaid beszélnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!