Zárótűz

2013. február 14. 08:57

Orbán Viktor offshore lovagból offshore spekulánssá fokozta le a jegybankelnököt bő három hete, újra kiadva ezzel az utasítást a lejáratására.

2013. február 14. 08:57
A szerk.
NOL

Volt már ilyen, de a cél ezúttal nem az, hogy lemondásra bírják, hiszen arra már nincs szükség. A cél most megkeseríteni a március elején, mandátuma lejártával távozó Simor búcsúját, hatéves ciklusának eredményeit porrá zúzni, teljesen hiteltelenné tenni a jobboldal első számú közellenségét, aki – egyedüliként – nem volt hajlandó félreállni a kétharmad útjából.

Lázár János kijelenti: Simor nem tisztességes, ügyeskedő, eleve méltatlan a posztjára. A kormánylap szerint egy osztrák nagybank élén lel menedékre az elnök, aki a vagyonbevallásra kötelezett közszereplők közül a leggazdagabb, még Zsiga Marcellnél is többje van. A Fideszből érkezett Domokos László vezette Állami Számvevőszék hat napon belül két sajtótájékoztatón is burkoltan ostorozza a jegybank monetáris politikáját, és nyíltan nevezi törvénysértőnek a gazdálkodását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. február 14. 10:26
Lealázta Simor magát, mint embert, mint szakembert mindenképpen.Róna Péter szerint: "A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani - írtam és mondtam is – de van egy, amelyik nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés. Életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd »termék« bevezetése miatt. Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a »hitelfelvevő« részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyam mozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet. Mint tudod, mielőtt haza költöztem volna egy New York-i banknak voltam a vezérigazgatója, és éppen azzal a gondolattal jöttem haza, hogy az általam nagyon szeretett szakmában szerzett tapasztalatok segítségével hozzájáruljak egy egészséges, működőképes pénzügyi rendszer létrehozatalához. (Külön »élmény«, hogy az újdonsült magyar elit nem tartott rá igényt.) Mint szintén tudod, 2006-tól kezdve kétségbeesetten írtam és nyilatkoztam a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kaptam a »kókler« minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter" Sokan elfelejtik, hogy "Simor András egyik aláírója volt annak az IMF-el kötött szerződésnek, amely, - megszorításai miatt -, az EU egyik leggyorsabban zsugorodó gazdaságává tette a magyar gazdaságot. Továbbá 2008-ban, a válság kitörésekor radikális kamatemelést hajtott végre, amely nagyon jól jött a nemzetközi pénzügyi befektetőknek, viszont csődbe kergette a hazai kis- és közepes vállalkozások tömegeit, amelyek adóssága visszafizethetetlenné vált. De ellehetetlenítette a beruházására gondoló vállalkozásokat is, hiszen az irreálisan magas kamatok mellett kevesen kockáztatták meg új hitelek felvételét" Képtelen volt a forint elleni támadások kivédésére. Esztelen kamatpolitikájával 3000 milliárd Ft kárt okozott az országnak és sorra buknak ki aljasabbnál aljasabb dolgai.
tango47
2013. február 14. 09:59
Erős eufemizmust azt feltételezni, hogy van még mit lejáratni a jelenlegi jegybankelnökön!
fofo
2013. február 14. 09:56
Természetesen a balliberális fehérgalléros búnözők mosodájában próbálták szentté avatni, de még ott sem lehetett letagadni, hogy amit a szemére vetettek, az mind jogos. Próbálta ugyan jelentéktelennek minősíteni az ellenük felsorolt hibákat, KO megértő bólogatása közepette, de azt hiszem egy MNB-ben a "kis" hibák sem engedhetők meg. Egy vállalkozás, amelyik utólag "papíroz le" valamit, másnap bezárhat, Simor szerint az MNB-ben ez egy szóra sem érdemes apró tévedés. Nem beszélve arról, hogy a szoci-mosoda mindig nagyon egyoldalúan tájékoztat az eseményekről, csak az egyik oldal álláspontját mutatja be, nem hallgatja meg a másikat, mert ezzel, ahogy elv-társuk is mondta, megzavarhatja az embereket.
states
2013. február 14. 09:39
Az a röhejes ebben ahogy védik ezt a Simort, aki egyébként túl azon, hogy mit képvisel, a saját zsebén kívül egyébként semmit, és szakembernek is csapnivaló, a szocik is utálják, anno le is akarták váltani, csak hát Gyurcsány és a párt bukása túlhaladottá tette a történetet. Na mindegy, mert Simorunk napja így is, úgy is megvannak számlálva. A szó szoros értelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!