Hogy néznek ki a magyar pártok?

2013. december 11. 13:13

Előre szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki az általa preferált párt képi arculatával kapcsolatban esetleg negatív kritikát olvas.

2013. december 11. 13:13
Lelkes László
Kreatív

A jelenlegi kormánypárt logója már jó ideje azonos a ma is láthatóval. A sárga, valamikor gesztus értékű »magyar-narancs« szimbolika, benne a korabeli »laza« kézzel írt Fidesz felirattal, a rendszerváltáskori párt fiatalos, lendületes karakterét volt hivatott közölni. Az idő múlásával, a párt akkori politikai arculatának megváltozásával a régi logót újra kellett cserélni. Konszolidáltabb, nagyvonalúbb, egyszerűbb külsejű jel született. Kár, hogy a »kiegyenesedett« felirat alatt a narancssárga pötty egy bárki által letölthető »stock« grafika, amit általában kisigényű honlapokon vagy applikációkban nyomógombként használnak. Emiatt egyedi grafikai értéke nincs.(…)

Az Együtt 2014 emblémája jó próbálkozás a benne szereplő látható és rejtett elemek komplexebb vizuális megformálásra. Az egymással szembe fordított azonos formájú piros E és zöld M betűk, és az általuk képzett negatív térből kirajzolódó H betű az »együtt«, a »mozgalom« és a »Magyarország-Hungary« szavakat rejtik. A színek feltétlenül a nemzeti jelleg fontosságát hirdetik, vagy legalább is annak megjelenítését szolgálják. Fejlettebb képi fantáziájú nézők még egy stabil hidat is látni vélhetnek. Ez tagadhatatlanul grafikai teljesítménynek köszönhető. A PM-mel közös honlap nem használja a logókat. Szerkesztésében világos. Kissé hajaz a Fideszére, de annál egyszerűbb, fapadosabb. Ellentétben a logóval, itt a kék szín kizárólagos. Nemzeti trikolornak sem pedig zöldnek nincs nyoma. Ebben a kettős képi kódban van valami ellentmondás, ami nem feltétlenül segíti az egyértelműséget keresőket. (…)

A Jobbik logójának összhatása mutat valami nyers keménységet. A jelvényszerűen megfogalmazott nemzeti színű háttér és a kettős kereszt nyíltan és harcosan utal a nemzeti hagyományra. Dagadó mellű vagy vitorlájú elszántság? A mellé rendelt betűtípus kopogós szigora fokozza ezt a szikár, kissé militáns jelleget. Formailag némileg poros, nem túl bravúros teljesítmény.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. december 11. 20:03
"Kár, hogy a »kiegyenesedett« felirat alatt a narancssárga pötty egy bárki által letölthető »stock« grafika, amit általában kisigényű honlapokon vagy applikációkban nyomógombként használnak." Mi ezzel a baj? Nehéz lenne ennél precízebben megjeleníteni a fideszt.
Akitlosz
2013. december 11. 16:26
A H az Hungary? Ha így van az nagyon jelzi az anglomániát, s a magyarok lenézését. Az autókon is van H betű, sőt a papírpénzeken is, csakhogy az természetesen Hungariát jelent. Magyarországot LATINUL.
talán
2013. december 11. 14:15
Nekem a DK logója a "Hipp-hipp Dóra" mesesorozatra emlékeztet, abban voltak ilyen térképes feladványok, hogy lehet eljutni sehová.
kjkj945
2013. december 11. 14:04
Mi hozza a kis lovat??? Hát a ló gó(ly)ja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!