Fordító-algoritmus az amerikai diplomáciához

2015. október 29. 17:06

Korrupt, nacionalista = Amerika gazdasági és hatalmi érdekeit negligáló, önös nemzeti érdekeit előtérbe helyező.

2015. október 29. 17:06
H.I.
888

„Ha az ember, mint Arthur Dent, nem beszéli a „vogon” nyelvet, szükség van egy tolmácsra, egy Bábel-halra. Ha az nincs, íme egy fordító algoritmus, for beginners:

Korrupt, nacionalista = Amerika gazdasági és hatalmi érdekeit negligáló, önös nemzeti érdekeit előtérbe helyező

Médiaszabadságot eltipró = Az amerikai érdekeket közvetítő és tematizáló sajtót versenyhátrányba kényszerítő, negligáló, az ilyen újságírókat nem támogató

Protekcionista = szabadkereskedelmi megállapodást aláírni nem akaró, akadékoskodó

Oroszbarát = oroszokkal bármilyen stratégiai üzletet bonyolító

Intoleráns = a tengeren túli, ideológiai hegemónia nyelvét nem beszélő

Érlelődő demokrácia = saját utat járó, fafejű, Amerikára nem hallgató

Hát, így megy ez! Jó gyakorlást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. október 30. 07:16
Ezek a vádak már egyszer az EU-ban elhangzottak. Az eredmény a Fidesz 2/3 os sikerét hozta. Valahogy a magyar választók - leszámítva a totál agyhalott birodalmi alattvalókat - nem szeretik, ha pofátlanul Brezsnyevet játszik akár az USA, akár az EU. Ha ezzel Orbánt akarták gyengíteni az ellenkezője jön be.
Vezetéknév Utónév
2015. október 29. 22:57
888 = laza és fiatalos hírportálnak álcázott suttyó kormánypropaganda.
august
2015. október 29. 20:51
Az eredeti cikkben kérdések vannak. -- Miért van útban az asztal szélén csendben üldögélő légy az óriásnak? Mi lehet Magyarország bűne? Az orosz kapcsolat? A német kapcsolat? Az orosz és német kapcsolat? A makacskodás, az önfejűsködés, a különutasság? Az utasítások nem fogadása – amit nálunk önálló nemzetpolitikának hívnak, de az USA szótárában ennek más neve van? Valószínűleg ezek. Ha nem is pont ebben a sorrendben. ---- Ma európában Magyarország, és Orbán a rettenet, kavics a gépezetbe, elég belegondolni mi lenne itt, és európában, ha a balliberálisok kormányoznának. Magyarország ma a precedens miatt a legveszélyesebb, bármilyen kicsi, tettei ha követőkre találnak veszélyesek a beindult folyamatokra.. A sors fintora, hogy a liberális média ágyazott meg, a hatalmas Orbánutálatával a nemzetközi figyelemnek örvendő "diktátoraként", majd a szavait és tetteit utolérte az a gaz valóság. A kérdések amiket föltett, és az ország lépései a világpolitika eseményeire azonnal visszájára fordította a rendkívüli negatív, a fősodratú balliberális média akcióit. Sokan mondják, hogy a politika tudomány, rátermettség kérdése, azt hiszem a válságos nehéz helyzetekben mutatkozik meg a politikusi minőség.. Ebből a szempontból számomra a legnagyobb csalódás Merkel.
Területvédő
2015. október 29. 20:34
A 888.hu meghatározását alapul véve a Fidesz nem protekcionista. Brüsszeli képviselői nyíltan támogatják a TTIP-et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!