A Trump-elnökség egyetlen igazi jósa – és a győzelem legnagyobb haszonélvezője

2016. november 21. 14:55

Pekingi füleknek zene volt Trump izolacionista kampányretorikája. A megválasztott elnök azt ígérte, hogy az amerikai gazdaság újjáépítésére helyezi a hangsúlyt, s jóval kevésbé fog beleavatkozni a világ dolgaiba, mint elődei.

2016. november 21. 14:55
Salát Gergely
Válasz.hu

„Az amerikai választás egyik nyertese tehát Ko-ta, a kínai jósmajom, de a nem várt eredménynek valószínűleg a kínai kormány még jobban örül. Peking már november 8-a előtt a választás fő nyertesének érezhette magát, a mostani kampány ugyanis olyan volt, mintha a Kínai Kommunista Párt propagandaosztálya rendelte volna meg a liberális demokrácia mocskosabbik oldalának színes-szagos-hangos bemutatására. Kínát évtizedekig gyepálta a Nyugat a szabad választások hiánya miatt, hát most, hogy a demokrácia gőgös őshazája ezt a két titánt tudta kiizzadni magából a legfontosabb poszt várományosaként, a kínai állami médiának nem volt más dolga, mint nagy kéjjel végigtudósítani a botrányok sorát. Az amerikai berendezkedés lejáratódása mellett már csak hab a tortán, hogy Trump nyert, aki Kína számára jóval kellemesebb elnöknek ígérkezik, mint Clinton lett volna.

(…)

Pekingi füleknek zene volt Trump izolacionista kampányretorikája. A megválasztott elnök azt ígérte, hogy az amerikai gazdaság újjáépítésére helyezi a hangsúlyt, s jóval kevésbé fog beleavatkozni a világ dolgaiba, mint elődei. Kína éppen az Egyesült Államok ellenében kezdte kiépíteni befolyási övezetét az ázsiai csendes-óceáni térségben, s szeretné, ha Amerika magától visszahúzódna, átengedve neki a terepet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ollo
2016. november 22. 07:09
USA a + demokrácia gőgös őshazája"? Hét ha ennek a firkásznak az indiánok kiirtása, a cowboyok és banditák utcaharcai demokrácia, akkor ez sem tud semmit, csak blöfföl, vagy bártollnokként azt ír, amit a gazdi parancsol!
KannibálTatárÚr
2016. november 21. 15:42
Kína 2020-tól a hazai fogyasztásra helyezi a fő súlyt. Trump jó átmenet lesz nekik az önállósodó világban. Vége a globalizációnak! Vége a kereskedők diktatúrájának!
Fahrenheit 451
2016. november 21. 15:34
"A megválasztott elnök azt ígérte, hogy az amerikai gazdaság újjáépítésére helyezi a hangsúlyt, s jóval kevésbé fog beleavatkozni a világ dolgaiba, mint elődei." ez Trump esetében pontosan azt jelenti, hogy az USA a saját iparából akar megélni és fenntartani polgárait... a Távolkelet és Ázsia is érti ezt, de az udvariassága kötelezi rá, hogy ne káromkodjon... :p
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!