Rettegj ukrán, jön a magyar!

2017. június 21. 09:41

Miért hoz le a Petro Porosenko elnök által kézivezérelt állami televízió egy kisebbségek ellen uszító műsort?

2017. június 21. 09:41
Máté T. Gyula
Máté T.

„Miért hoz le a Petro Porosenko elnök által kézivezérelt állami televízió egy kisebbségek ellen uszító műsort? Miért kreálnak magyar »szeparatista« ügyeket, mint legutóbb Beregszászon? Pont most, amikor szabadon utazhatnak az EU-ba, dől a brüsszeli pénz, és lehetne nagyon demokratikusnak lenni?

Azért, mert Porosenko rájött, hogy az EU-tól többre nem számíthat. Ha nem lesz »jó fiú« azt is elnézik, amíg Junckerék kottájából játszik. Viszont a rezsimjét fenn kell tartania. A pénz elmegy az apparátusra és a haverokra, a népnek így marad a kirekesztő ukrán nacionalizmus.

Ahhoz viszont ellenség kell! Igen, ott vannak az oroszok, de hát Putyinba veszélyes nagyon belekötni. Trumpról meg még nem tudni, mit akar, meddig hajlandó támogatni – tegnap a Fehér Házban nem is fogadta, csak pár percre benézett Porosenko és Mike Pence alelnök megbeszélésére. A kisebbségekkel viszont jól el lehet játszadozni.

Erre jó az új nyelv- és oktatási törvény, amely mások mellett a magyar nyelv használatát is ellehetetleníti a közigazgatásban, oktatásban és kultúrában. Ez nem újdonság a Kedves Olvasónak, írtunk róla eleget. Azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy a kisebbségeket rendszabályozó rendelkezések már átmentek az ukrán parlament kulturális bizottságán.

Így szeptembertől Kijev reményei szerint kuss lesz a magyarnak!

Nem Magyarország nyit »nyugati frontot« Ukrajna ellen! A Porosenko-rezsim kezdett háborút saját polgárai ellen! Ami Brüsszelt egy csöppet sem zavarja…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2017. június 27. 05:01
Elég érdekes, hogy az unió pont azzal az indoklással adta meg a vizumkényszer eltörlését, hogy Ukrajna a demokratikus útra lépett. Most láthatjuk, mit is jelent ezeknek a demokrácia. Sajnos, a magyar kormány is ellentmondás nélkül szajkózza a brüsszeli dumát, arról nem beszélve, hogy itt nyaraltat évek óta ukrán gyerekeket - nem magyar -, akiknek apja KeletUkrajnában harcol a saját állampolgárai ellen, csak azért, mert ők orosznak valják magukat. Elszomorit itt egyes kommentelők beírása, akik, bár uralják a magyar nyelvet, nem érzik magukénak azt. Schwáb nagyapám jut eszembe, aki még a "Nagy-Magyarországon" született, Bácskában, Trianon után már Bpesten élt és 1925-ben a jugok felszólították, közölje, magyar állampolgár akar-e maradni, vagy felveszi a jugoszlávot. A válasza az volt, hogy bár schwáb anyanyelvű, de magyar állampolgárnak született és így is akar meghalni.
balbako_
2017. június 21. 18:21
Hiénaállam.
Poszata
2017. június 21. 14:13
Az ukrán M1. Álhírgyár. Ja, hogy most felháborodunk?
h.kovacs
2017. június 21. 13:31
Orbán Viktor: "minden nemzetnek joga van, hogy saját magát tegye az első helyre" így aztán a csuti szerint az ukránoknak is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!