Minek ment oda?

2018. június 07. 07:20

A 444-en kiröhögni egy halott keresztény papot jó mókának tűnhetett, főleg, ha még bele lehet rúgni a kormányba is.

2018. június 07. 07:20
Veczán Zoltán
Magyar Hírlap

„Nem mondom, hogy e két kiragadott példából kiindulva leírhatnánk, hogy a dehumanizálás, a másik oldalra sorolt – vagy politikai okokból önkényesen sorolható – áldozatokon röhögés liberális sajátosság lenne, volt hasonló eset bőven a jobboldalon is, bár félórás keresgélés után sem találtam nyilvánosságnak szánt, hullagyalázó viccelődést. Mindenesetre a 444-en kiröhögni egy halott keresztény papot jó mókának tűnhetett, főleg, ha még bele lehet rúgni a kormányba is, bár talán dilemmát okozhatott, hogy Esete fekete bőrű volt. De hát minek ment oda, a hülye is tudja, hogy Afrikában a tavak tele vannak krokodilokkal.

Izgalmas, de mintha a hasonló logika mentén zajló, ennél divatosabb témájú vitáknál éppen a liberális közvélemény oldaláról bukkant volna fel az a remek szóalkotás, hogy áldozathibáztatás. Persze ez a szópajzs csak azoknak jár, akik mondjuk nem gondolkodnak máshogy politikai kérdésekben, mint a liberális mainstream, vagy nem követik el azt a hibát, hogy keresztény lelkészek, mert az mínusz pont, akkor pedig lecsúsznak a tetteik következményei elleni totális védelemről – sőt, emberi méltóságukról is, hiszen még ki is röhögik őket, ha pórul járnak.

Ellenben ha ehhez az említett kánon szerint kivételezett csoporthoz tartoznak – vagyis van beváltható elnyomáspontjuk faji, nemi, vallási vagy politikai hovatartozásuk miatt –, akkor nemcsak mentesülnek a felelősség alól, de még a világot is kiforgatják a négy sarkából a kedvükért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. június 07. 15:50
Afrika veszélyes hely. Benne van a pakliba. Élcelődni egy ember halálán mindig (!) szánalmas.
még fokozza
2018. június 07. 09:29
Amikor a keresztények állatokat ölnek nem éhségből hanem szórakozásból , hogy élvezkedjenek, akkor miért nem téped az ájtatatos pofádat?
még fokozza
2018. június 07. 09:27
Úgyis a Menyországba jut a krokodil meg jóllakott! Nincs itt semmi látnivaló.
Petkó Zsigmond
2018. június 07. 08:20
Ha van fölöslegesen szemlézett ügy, ez az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!