Bemenjek, ne menjek be...

2022. május 05. 06:39

A kedvelt gyermekkori sziromtépkedős játék juthatott eszünkbe a Momentum alakulóülés-ügyi dilemmájáról.

2022. május 05. 06:39
null
Lakner Dávid
Magyar Hang

„Szinte percről percre változott itt is az álláspont, aminél rosszabbul nehezen sülhetett volna el az egész. Bármit is mondjanak, sokkal jobban járnak, ha az első pillanattól fogva amellett tartanak ki, legyen az bár a beülés vagy a kimaradás.

Külön rontott a helyzeten, hogy április elején még egyenesen a korábbi LMP-társelnököt nevezte meg példaként Fekete-Győr András. »Ezt a fajta politizálást kell felerősíteni a következő négy évben. A Momentum képviselői arra vállalkoznak, hogy a Hadházy-modellt sokszorosítsák meg« – jelentette ki a jelenlegi frakcióvezető. Ehhez képest most ott tartunk, hogy Hadházy még csak a Momentum frakciójának tagja sem lesz. Mindezt miért? Mert végül a párt politikusai félig-meddig beültek az alakuló ülésre. Illetve hát, mint a népmesei okos lány, hozni is kívántak, meg nem is: az egyik részen megjelenve, a másikon nem. Ha az elején azt írtuk, hogy a döntésképtelenség a legrosszabb választás, úgy az vonatkozik erre az esetre is.

Egyébként bár legitim lehet a részvétel és a távolmaradás is, utóbbinak nincs sok értelme, ha közben mégis felveszik a mandátumukat. Ugyancsak ez vonatkozik arra, hogy beülnének az Országgyűlésbe, de máris azt kommunikálják, hogy a Fidesz túlhatalma miatt sok dolguk ott nem lesz. Tény, hogy a Fidesz-kétharmad feltehetőleg úthengerként halad tovább ezt követően is, és nem sok ellenzéki javaslatra lesznek kíváncsiak. A nagyvonalúság, a párbeszédkészség eddig sem igazán volt a Fidesz sajátja. Csakhogy erről ismételten a választók döntöttek, tőlük kaptak a kormánypártok ilyen jelentős felhatalmazást. Az ellenzéki pártok pedig a szavazóiktól arra, hogy képviseljék őket – igen, az Országgyűlésben. Persze, azon kívül is, de olyasmi nem szerepelt a szavazólapon, hogy »viszont ha a Fidesznek kétharmada lesz, akkor legyetek jelen is, meg nem is a Parlamentben.«” 

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2022. május 05. 12:12
Amikor a "Rozmár" K. Gábor megélhetési bűnözésről beszélt, nem erre gondolt. Pedig ha valami, ez igazán az. Mondjuk a saját szavazóik fejére szarnak, azokat meg nem sajnálom (azért pl. egy Hajnal beszavazásához a Fürjes helyett igazi lángésznek kell lenni, pláne ebben a diktatúrában, ahol ugye 7% budapesti szavazatkülönbség 88%-os eredménykülönbséget hozott nekik); csak hát ez a bohózat mindnyájunk pénzén megy.
zakar zoltán béla
2022. május 05. 09:16
menj
zakar zoltán béla
2022. május 05. 09:16
menj
CsakOlvas
2022. május 05. 08:58
Normális vagy? A munkahelyed, b+! Hihetetlen, hogy egy ilyen "kérdés" még performance. Kirúgni az összes hülyét, aki úgy képzeli, hogy úgy jár munkába, hogy nem jár. Tényleg, a .. na jó, ezt már nem tűrné a bitfesték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!