„Merkel politikája egy roncs” – kiakadt a ZDF műsorvezetője

2016. november 29. 20:30

Olyan állam kell, amely nem hagyja, hogy a Ruhr-vidék számos része úgy nézzen ki, mint Románia, fakadt ki Oliver Welke, a német közszolgálati ZDF műsorvezetője.

2016. november 29. 20:30

Welke az általa vezetett Heute Show című viccműsorban fakadt ki a német kancellár szociálpolitikája ellen: „Merkel politikája egy roncs. Hogy javítsunk egy kicsit a közhangulaton, szakítanunk kell végre a nulla deficites költségvetés fétisével! Az adókból származó többletbevételeket megfizethető lakások megteremtésére kellene költeni. Egy cselekvőképes államra van szükségünk, amely felelősnek érzi magát a szociális ellátórendszerért. Amely nem hagyja, hogy a Ruhr-vidék számos része úgy nézzen ki, mint Románia. És amely végre abbahagyja, hogy munkahelyként jelenítsen meg a statisztikában olyan állásokat, amelyekből nyilvánvalóan nem lehet megélni!”

A műsor szerkesztője az Internacionálé dallamát játszotta be a monológ alá.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2016. november 30. 10:05
nem azért de szerintem ironikusan mondta elvégre humorműsor.ők nem szeretik a nacionalizmust,a német patriotizmus olyan hogy a németeknek kell megtanulni a külföldiek nyelvét:)))
atila68
2016. november 30. 08:32
Látens kommunisták kezében van Európa.
szancso
2016. november 30. 03:57
Érdekes, a magyar népszavazás után elhordott minket mindennek, bedobva az egész pc demokrata repertoált, Orbánt csak "Drechskrel"-ként emlegette. Az invázió óta mást sem csináltok, csak náciztok, fasisztáztok azokra, akik nem értenek egyett a "Muttitok" politikájával. Pedig épp az lenne a dolgotok, hogy kritizáljátok.
koronaszepe
2016. november 29. 22:51
Valaki elolvasta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!