Pert nyert a Sláger

2010. január 19. 13:31

Jogellenes volt a frekvenciapályázat, mégis minden változatlan marad.

2010. január 19. 13:31
Kedden hirdetett a bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletet a Sláger Rádió kontra ORTT, FM1 perben. A szóbeli indoklás szerint az ORTT alaki érvénytelenség miatt be sem fogadhatta volna az FM1 pályázatát. A Fővárosi Bíróság (FB) szerint jogellenesen fogadta be az ORTT azt a frekvenciapályázatot, amelynek eredményeként az FM1 konzorciummal kötött műsorszolgáltatási szerződést - ugyancsak jogellenesen. A bíróság az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kérelemnek nem adott helyt.

Január 5-én hasonló, nem jogerős döntést hozott az FB a Danubius Rádió kontra ORTT, Advenio perben. A bíróság ugyanakkor mindkét perben elutasította a felpereseknek a pályáztatás előtti állapot helyreállítására vonatkozó kérelmét. Kisrákói Annamária bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta, hogy a pénzügyi üzleti terv felülvizsgálatára nincs hatásköre, így a szerződés semmisségét sem mondhatta ki. Az ítélet után az ORTT dönthet arról, hogy kiír-e egy újabb pályázatot, az ítélet írásba foglalása és kézhezvétele után pedig fellebbezést nyújtanak be.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2010. január 19. 18:41
Nem igazán értem, hogy mit akart "az eredeti állapot helyreállításá"-val a Sláger (meg a Danubius). Az eredeti állapot ugyanis az, hogy _lejárt_ a koncessziójuk. Na az helyre van állítva így is....
iMan
2010. január 19. 13:43
Ne szűnjön meg a Neo! Inkább a Bumeráng!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!