2024 – A szuverenitásvédelem éve

2024. január 11. 08:27

2024. január 11. 08:27
ORBÁN Viktor
Knopf Alexandra
Knopf Alexandra

„Ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta” – jövendölte a mögöttünk hagyott esztendőről Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott szokásos évértékelő beszédében 2023 februárjában. Ma már biztosan állíthatjuk, a miniszterelnöknek igaza volt. A világ ugyanis az eltelt időszakban, ha lehet, csak még viharosabb lett körülöttünk. Háború zajlik a szomszédunkban és a Közel-Keleten, a migráció folyamatos erősödése és növekvő terrorveszély fenyeget. Emellett szankciók, infláció és az ezek nyomában járó gazdasági nehézségek sújtják Európát. Vagyis a kontinens most olyan megrázkódtatásokon megy keresztül, amilyeneket évtizedek óta nem láttunk. Egy új világrend kialakulásának kellős közepén járunk, amiben a legnagyobb baj, hogy a nyugati világ legtekintélyesebb emberei, a legnagyobb országok vezetői sem látják a kiutat a problémák tengeréből. Sok esetben sajnos még magát a problémát sem értik. Mi lesz ebből? Felemelkedés vagy bukás? Ezzel a megválaszolatlan kérdéssel léptünk át a 2024-es évbe, bízva abban, hogy majd minden jóra fordul.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!