Boris Becker, a füttyögő építőmunkás

2021. július 10. 09:40

Avagy ezért ne mustrálgassa a szakkommentátor a nőket.

2021. július 10. 09:40
null
Csepelyi Adrienn

„Angliában áll a bál, mert Boris Becker a BBC közvetítésében megjegyzést tett Fucsovics Márton barátnőjére. Idehaza meg persze amiatt, hogy »nehogy már ne lehessen valakinek bókolni egyenes adásban, ezek a rohadt feministák most már azt akarják elérni, hogy a férfiak meg se merjenek nyikkanni«. Nos, nem egészen ez a helyzet.

Vizsgáljuk meg tárgyilagosan, mi történt! Boris Becker, korábbi világklasszis teniszversenyző a brit közszolgálati tévé közvetítése során azt mondja: »Azt mondják, a magyar nők a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő bizonyosan nagyon csinos.«

Mi a közlés lényege? Tetszik nekem ez a nő. Mennyi a közlés szakmai értéke? Nulla.

Mi a nézők nagy részének reakciója? Semmi, esetleg egyetértő hümmögés, »ja-ja, nekem is bejön«. Így szoktuk meg, amióta világ a világ, az operatőrök eleve az általuk csinosnak ítélt szurkolókra közelítenek, »nincs itt semmi gond, haladjunk, nem kell a femináci vergődés«.

Aha. Hát, én azért szétszálaznám ezt.

Az ilyen esetekben azt szoktam mondani, fordítsuk meg a felállást! Női szakkommentátor, férfiak játszanak a pályán, legyen, mondjuk, a labdarúgó Eb-döntő. Olaszország támad, a helyzet kimarad, amíg újraindul a játék, az operatőr a lelátót pásztázza. Megszólal a női szakkomnentátor: »Spinazzolát látjuk, aki műtétje után a lelátóról szorít a csapatnak. Azt mondják, az olasz férfiak híresen jóképűek. Nos, ezt nem tudom, ő mindenesetre gyönyörű férfi.«

Mi a közlés lényege? Tetszik nekem ez a férfi. Mennyi a közlés szakmai értéke? Nulla.”

Fotó: Hendrik Schmidt / dpa-Zentralbild / AFP

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merka
2021. július 13. 16:20
Ennek a "cikknek" a megírására is kár volt időt pazarolni. Az ilyen "újságíró" jobban tenné, ha egy gyárban, szalag mellett dolgozna. Annak legalább lenne valami haszna.
hopika
2021. július 11. 16:34
ez az a nő akinek mindennel baja van és alig várja h végre ilyen elismerést kapjon valakitől vagy végre jól megbasszák.
Ready2
2021. július 11. 11:42
Na megint egy nulla. Megjegyzem a feminacik a nyugati sajtoban pont ezt csinaljak, csak meg kozonsegesebb modon. Emlekezzunk a cosmopolitanra pl: https://twitter.com/Cosmopolitan/status/761762687940370432
Mr.Falafel
2021. július 11. 09:07
Az igaz kommunista mindenben és mindenkiben ellenséget lát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!