Németh Péter szerint ha nem kapnak állami hirdetést, megszűnik a Népszava

2023. február 16. 19:23

A Népszava olvasói háborognak az állami hirdetések miatt.

2023. február 16. 19:23
null

Életútinterjút készített Németh Péterrel a Transzparens Újságírásért Alapítvány, amelyen szóba került, hogy a Népszava önmagára egy vállaltan ellenzéki újság. Németh Péter, a lap főszerkesztője úgy fogalmazott korábban, hogy az oldal az ellenzék újságja. 

Mostani megszólalásában kijelentette, bár a Népszava egy baloldali elköteleződésű újság, amely kritikusan viszonyul a hatalomhoz, ez azonban nem jelent pártos elköteleződést.

– fogalmazott. 

Az újságíró megerősítette, ha nincsenek kormányzati hirdetések a lapban, akkor be kéne zárniuk. Kijelentette, egy újság alapvetően két helyről tud bevételhez jutni, egyrészt az olvasóktól, másrészt a hirdetőktől. Állítása szerint nem akarja megfejteni a kormányzati gondolkodást, hogy miért kapnak ezekből a pénzekből.

„Egy biztos, nekünk lételemünk, hogy ez az újság legyen, és mindaddig, amíg ezekért az állami hirdetésekért cserébe mi azt és úgy írhatjuk meg, ahogy mi szeretnénk, addig nekünk ezt kell fogadnunk, hogy létezni tudjunk” – reagált

Németh Péter elmondta, rendszeresen kapnak az állami hirdetések miatt panaszt az olvasóktól, a főszerkesztő azt mondta, mindenkinek megpróbálják elmagyarázni, miért van arra szüksége a lapnak. 

– fogalmazott, majd azzal folytatta, drámai a helyzet a magyar lappiacon, hiszen a Népszava ma a legnagyobb példányszámban elkelő közéleti napilap az országban, a maga 15-18 ezer példányszámával. Szlovákiában vagy Ausztriában, amely lélekszámát tekintve kisebb országok, ennek a sokszorosát produkálják lapeladásban.

 – közölte

Nyitókép: MTI/Soós Lajos 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2023. február 17. 18:39
Petya! Azon a csöcsön akarsz csüngeni, amit állandón rugdostok? A Népszava álljon a saját lábára! Olyan vagy, mint a Zelenszkij!
asiati
2023. február 17. 14:10
Aszonta a Feri,nem hagyunk egyetlen embert sem hátra. Oda kéne jobban nyalni hátha leesik ez-az.
Behemoth
2023. február 17. 12:53
Melyik államtól?
states
2023. február 17. 12:48
Kérjetek Makizajtól, nála van sorosgyuri 4 milliárdja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!