Betelt a pohár: feldühödött indiai nők felgyújtották a keresztény nők megerőszakolásáért felelős férfi házát

2023. július 21. 17:23

Egyre nagyobb a felháborodás Indiában.

2023. július 21. 17:23
Indiai nők felgyújtották az elkövető házát. Women burn the house of one of the men accused of parading two women naked in front of a mob during ongoing ethnic violence in India's northeastern Manipur state, at Wangjing Awang Leika village of Thoubal District some 26 Km from Manipur's capital Imphal on July 21, 2023.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy a közösségi médiában szerdán este kezdett el terjedni egy videó, amelyen fiatal férfiak egy csoportja látható, amint

két nőt bántalmaznak és egy mezőre vonszolnak.

A felvétel nagy felháborodást váltott ki Indiában, és annak ellenére elterjedt, hogy a hatóságok erősen korlátozták az internetet a térségben, az újságírókat pedig kitiltották az államból. Narendra Modi indiai miniszterelnök pedig megtörte a több mint két hónapja tartó hallgatását, és nyilatkozott a Manipurban történt halálos etnikai összecsapások ügyében csütörtökön.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elkövetőt a miniszterelnök beszéde után sikerült letartóztatni. Azt állítják róla, hogy májusban az utcára hurcolt két nőt, majd később arra buzdította a tömeget, hogy megerőszakolja és meztelenül felvonultassa őket.

Pénteken feldühödött női tüntetők felgyújtották az illető házát

– írta meg az Al Jazeera.

„A helyi nők köveket dobáltak és felgyújtották az egyik faluban az elsőrendű vádlott házának egyes részeit” – mondta Hemant Pandey, egy magas rangú rendőrségi tisztviselő az állam fővárosában, Imphalban. „Arra kérjük a nőket, hogy békésen tiltakozzanak, mivel nagy a nyugtalanság. Megértjük a dühüket” – mondta.

Nyitókép: THOUBAL, INDIA, AFP

 


 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ToIeranciaterror
2023. július 22. 08:08
Na most megint lehet hinduzni, hogy milyenek a hinduk... (be kéne már fejezni azt az együgyű gondolkodást, hogy egész népeket ítélnek el emberek, egyének cselekedetei alapján.)
istvanpeter
2023. július 21. 20:42
Tényleg egyformák vagyunk és egyáltalán ez emberi kultúra?! Egyébként Indiában a rémtörténetek tömegesen fordulnak elő. Talán most már megszüntették, de nem is olyan régen az autóbuszok hátuljában egy kis külön fülke volt beépítve, ahol rendszeresen megerőszakolták a női utasokat.
sentimental
2023. július 21. 18:33
Itt látszik meg a facebook káros hatása itt.
sentimental
2023. július 21. 18:24
https://www.kepfeltoltes.eu/images/2023/07/21/571232839380_428151716196.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!