Megújul a Pécsi Borozó

2016. február 17. 14:50

Két év után tér vissza nyomtatott formájában a megújult Pécsi Borozó, amelyet ezután az újságosoknál kell majd keresni. A negyedévente megjelenő dél-dunántúli bormagazin életében új időszak következik: ezután akár előfizetni is lehet a lapra.

2016. február 17. 14:50
Jenei Balázs

Február 9-én jelentette be a Pécsi Borozó a Facebookon, hogy márciustól megújulva kerül majd az újságárusokhoz a Dél-Dunántúl egyetlen gasztronómiai bormagazinja. A lap nyomtatott verziója korábban ingyenes volt, azonban ezt az időszakot esetenként működési bizonytalanságok jellemezték, így egy ideje csak különkiadásokkal jelentkezett a magazin. Az online felületek azonban továbbra is éltek, és tartalom is volt rajtuk bőven, így volt remény a folytatásra.

A lap megújulásával kapcsolatban megkerestük Győrffy Zoltánt, a Pécsi Borozó főszerkesztőjét: „Azért indítottuk újra el a print kiadást, mert hiányzott. És kiderült, hogy nem csak nekem. Közel harminc munkatárs közreműködésével készül az első szám, ami március 8-án kerül ki a standokra” – mesélte az újraindulás hátteréről.

Azt is megtudtuk, miért kérnek ezentúl pénzt a lapért. „Fizetősnek pozicionáltuk át, hiszen szerintünk értéket alkotunk és ennek ára van, szeretnénk hosszú távon is fenntartani a magazint. Inkább olvassa ezer lelkes borkedvelő, mintsem menjen el tízezer bizonytalan helyre. Korábban egy más koncepciót próbáltunk végigvinni, ami sajnos a magyar bormarketing-pályázatok összeomlása után igen ingataggá vált és végül be is döntötte a lapot. Két év kellett hozzá, hogy összeszedjük magunkat és ismét neki merjünk vágni” – mondta Győrffy Zoltán a Mandiner.bornak.

A megújult Pécsi Borozó márciustól negyedévente a Relay és Inmedio kioszkokban lesz elérhető országszerte, de elő is lehet fizetni. „Ötezer példánnyal indulunk és majd meglátjuk ezt hogyan kell alakítani. A hirdetői piac jól fogadta a lap megújulását átszabását és szerencsére már most többen szavaztak nekünk bizalmat, mint mondjuk az utolsó teljes évünkben” – tudtuk meg. A lap 780 forintba kerül majd.

Azok, akik február 29-ig előfizetnek, mindössze 2000 forintért megkapják az idei négy lapszámot és részt vehetnek a nyereményjátékon, ahol belépőjegyeket lehet nyerni a Portugieser du Monde kóstolófesztiválra vagy válogatást a tavaszi bormustra legjobb boraiból! Aki előfizetne, az [email protected]-ra írjon mailt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!