Aki közületek bűn nélkül való

2012. április 03. 18:10

Az őszödi beszédet a hazugságverseny felszámolásának naiv és elügyetlenkedett kísérlete, a képmutatás hiánya tette súlyos politikai baklövéssé.

2012. április 03. 18:10
Iványi György
Hírszerző

„Dehogy szaporítanám a harmadik köztársaság negyedik (vagy ötödik, ha Szűrös Mátyást is be kell számítani) elnöke búcsúztatóinak sorát, ha a lemondás katarzisába torkolló parlamenti magyarázkodást nem követi a képmutatás újabb hulláma. Utóbbi esemény már nem sorszámozható, a képmutatás-fesztivál ugyanis folyamatos.


A parlament elnöke – pár órával később már a köztársaság (ha még az) ideiglenes, ám teljes jogkörrel felruházott elnöke, a nemzet egységének új szimbóluma - rögvest közli, hogy az ország házában leginkább a kínos magyarázkodáson csúfolódó és a lemondásnak örvendező ellenzék képviselőinek nem lenne helye. A legkeresztényibb párt vezérszónoka a csaláson kapott, s e miatt lemondott elnök erkölcsi nagyságáról elmélkedik. A szociál-nacionalista párt vezére (meg ne sértsem a kombináció közkeletű nevével) előbb kristálytiszta logikával levezeti, hogy nem Schmitt Pál, hanem az őt kitaláló Orbán Viktor magyarázkodott elébb a pulpituson, majd gyorsan kompenzálja ezt némi gyurcsányozással és őszödözéssel. Mintha nem tudná – mint mindenki a teremben -, hogy éppen fordítva: az őszödi beszédet a hazugságverseny felszámolásának naiv és elügyetlenkedett kísérlete, a képmutatás hiánya tette súlyos politikai baklövéssé. (...)

Írtam a napokban: nem várható el képviselőktől, miniszterektől, miniszterelnököktől, hogy Károlyival nézzenek szembe, valahányszor megközelítik az ország házát. Korrigálnom kell magam. Az első köztársaság első elnöke, a földjeit szétosztó, vagyonát a közösségre hagyományozó, Magyarország függetlenségét kikiáltó Károlyi Mihály méltóbb helyet érdemel. Siófok talán megteszi.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fega0428
2012. április 04. 11:41
Hát Iványi Úr, ha Ön a baloldalt akarja tovább gyengíteni, lejáratni, még tovább csökkenteni a szavazótáborát, jól csinálja. Ilyen szöveggel, hogy:"az őszödi beszédet a hazugságverseny felszámolásának naiv és elügyetlenkedett kísérlete, a képmutatás hiánya tette súlyos politikai baklövéssé." Ön tesz tanubizonyságot a teljes naivitásáról, a politikai hozzá nem értéséről. Ha a hazugságverseny felszámolására tett volna kísérletet ez az ember,akkor miért nem mutatott jó példát? Öszöd után is hazudozott tovább, sőt még attól sem riadt vissza, hogy saját népe ellen forduljon. Merne csak eljönni bármelyik vidéki városba, egy étterembe, kocsmába vagy akár az utcán: úgy elagyabugyálnák, hogy emlékezne rá élete végéig. Ő miért nem teszi meg azt "nagyemberi" gesztust, hogy lemond végre és eltűnik a politikai élet szinpadáról. Ez az ország azért tart itt, mert mi továbbra is csak acsarogni tudunk és egymás imaget lerombolni, ahelyett, hogy összefognánk és értékelnénk a másikban a jót. Miért nem lehet elismerni, hogy a FIDESZ jól csinálja? Miért nem lehet belátni, hogy csak az MSZP 8 évi sarát próbálja eltakarítani, felszámolni. MIért nem képes a baloldal - konstruktívan!!! - együttműködni a jobboldallal és építeni az országot. Országrombolásban toronymagasan vezetnek a Fidesz előtt, ezt mindenki elismeri, most már koncentráljatok inkább a kormány és az ország segítésére. Iványi Úr! Önt olvasva is, szégyelem, hogy magyar vagyok (pedig egyébként büszke lehetnék rá.)
sky.net
2012. április 04. 11:38
pedig ebből inkább a fidesz profitál , mert ezzel markáns különbséget definiált önmaga hatalmi mentalitása ,és pl a maszopé között (legalábbis politikai pr szinten )
gary_cooper
2012. április 03. 21:37
"Az őszödi beszédet a hazugságverseny felszámolásának naiv és elügyetlenkedett kísérlete, a képmutatás hiánya tette súlyos politikai baklövéssé." Na ez az ami egy nagy hazugság! Az öszödi beszédnek semmi köze nem volt a "hazugságverseny felszámolásához". Az egyszerüen gyurcsány és kormányának hazugságairól, trükkjeiröl szólt. Nem kell itt félremagyarázni világos dolgokat, Iványi elvtárs! Értelmezni sem kell öket másként, mint ahogy értelmezhetök. Felesleges ezzel 6 évvel Öszöd után próbálkozni, és a hazugságot mentegetni, s azzal tovább hazudozni. Már megvan a sánta kutya...
várúr
2012. április 03. 21:35
Gyuri. Károlyi - ha nem tudnád, de miért tudnád egykori közgaszdász bankfiúként? - nem a saját földjét, hanem jelzáloggal terhelt birtokait osztogatta. Azt viszont jól nevelt budai úrigyerekként tudhatnád: bármely köztársasági elnök lemondásakor a parlamentben nem röhincsélünk, nem hangoskodunk, nem bizonyítjuk be sokadszor, hogy a baloldal és a jó modor különböző kategóriák. Tégesd is értek súlyos méltánytalanságok kedves Gyuri. Itt egy emberi drámáról volt szó, ha mást nem, legalább azt kellett bvolna akceptálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!